«Πεθαίνεις» στη δουλειά; Σχεδιαστής εμπνεύστηκε την… καρέκλα – φέρετρο

Η έμπνευση ενός σχεδιαστή επίπλων και το «μαύρο χιούμορ» που σίγουρα διαθέτει, είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας θεματικής καρέκλας για όσους… «πεθαίνουν» στη δουλειά!

Οι ατελείωτες ώρες που περνά κανείς σε μια καρέκλα γραφείου, δουλεύοντας είτε διαβάζοντας, ενέπνευσαν έναν σχεδιαστή να δημιουργήσει μια σειρά επίπλων με τίτλο «The Last Shift Office Chair», αποτελούμενη από καρέκλες σε σχήμα φέρετρου.

Ο «εγκέφαλος» πίσω από το project

είναι το Chairbox, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο σχεδιαστής δήλωσε στο designboom ότι η έμπνευση πίσω από την εν λόγω καρέκλα του ήρθε όταν εκείνος βρισκόταν στο σαλόνι ενός φίλου του ξαπλωμένος στο πάτωμα με τα πόδια στον καναπέ.

«Σκέφτηκα πως αν πέθαινα σε αυτή τη στάση, θα έπρεπε να με θάψουν έτσι. Θα ήταν πολύ άβολο να με βάλουν στο φέρετρο. Κατά πάσα πιθανότητα, θα χρειάζονταν ένα ειδικό φέρετρο για αυτή την περίπτωση. Το είπα στον φίλο μου και γελάσαμε, αλλά μετά από μερικές εβδομάδες, επέστρεψα στην ιδέα και την επεξεργάστηκα λίγο παραπάνω. Στη συνέχεια, έφτιαξα ένα 3D μοντέλο σε CAD software και το δημοσίευσα».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chairbox (@chairboxdesign)

Το εξωτερικό σχέδιο της καρέκλας παίρνει τα στοιχεία του από φέρετρο, ακολουθώντας τα σχήματα και τις γραμμές του, ενώ το εσωτερικό φαίνεται να είναι κατασκευασμένο από ξύλο.

Πάντως, η μακάβρια ιδέα έρχεται να συνδυαστεί με πρόσφατες έρευνες, που έδειξαν ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής, δηλαδή το να κάθεσαι 6-8 ώρες σε μία καρέκλα, αυξάνει τη θνησιμότητα.

Για όσους μπήκαν στον πειρασμό να την αγοράσουν, σημειώνεται ότι οι καρέκλες αυτές προς το παρόν αποτελούν απλά ένα concept design και, δυστυχώς… ή ευτυχώς, δεν έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά!

ieidiseis.gr

The post «Πεθαίνεις» στη δουλειά; Σχεδιαστής εμπνεύστηκε την… καρέκλα – φέρετρο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πεθαίνεις, Σχεδιαστής,pethaineis, schediastis