Πέντε ηλεκτρικά λεωφορεία αγοράζει ο δήμος Χανίων – Υπέγραψαν σύμβαση 4.000.000 ευρώ | Videos+Photos

| Videos+Photos

Το επόμενο βήμα στον σχεδιασμό του για την άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος στα Χανιά έκανε την Παρασκευή ο δήμος Χανίων, καθώς το μεσημέρι στο δημαρχείο υπεγράφη η σύμβαση προμήθειας πέντε ηλεκτρικών λεωφορείων που αναμένεται να χρησιμοποιηθούν στην μεταφορά επιβατών από τα περιφερειακά πάρκινγκ προς το κέντρο της πόλης.

Η σύμβαση είναι κόστους 4.000.000 ευρώ και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, ενώ τα λεωφορεία

αναμένεται να έχουν παραδοθεί εντός δέκα μηνών στον δήμο.

Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης, τόνισε ότι πολιτική του δήμου Χανίων είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και η μετακίνηση με σεβασμό στο περιβάλλον. “Τα λεωφορεία θα κινούνται σε κυκλικές επαναλαμβανόμενες διαδρομές, ενώ η εταιρία με την οποία υπογράψαμε είναι από τις κορυφαίες στον κόσμο. Είναι αποτέλεσμα πολλών μηνών σκληρής δουλειάς, ενώ η χρηματοδότηση δεν επιβάρυνε τους δημότες ούτε ένα ευρώ”.

“Τα λεωφορεία είναι οκτώ μέτρων, εξυπηρετούν γύρω στους 40 επιβάτες, αλλά σημαντικό είναι ότι μπορούν να φορτίσουν ασύρματα, να κινούνται σε στενούς δρόμους και έχουν ενιαίο δάπεδο και διευκολύνουν ΑΜΕΑ να εισέλθουν σε αυτά”, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου.

Τα λεωφορεία της εταιρίας TAM επίσης έχουν αυτονομία τουλάχιστον 180 χιλιομέτρων, οι θέσεις καθήμενων+ΑΜΕΑ είναι 15, ενώ η συνολική χωρητικότητα μπορεί να ξεπεράσει τα 40 άτομα, δήλωσε για την προμηθεύτρια εταιρία ο Παναγιώτης Ζέρβας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της προμηθεύτριας εταιρίας, Κώστας Τερζής, δήλωσε ότι τα Χανιά θα πρωτοπορήσουν στην ηλεκτροκίνηση, καθώς τα 5 λεωφορεία είναι ο μεγαλύτερος στόλος που προμηθεύεται μέχρι σήμερα οποιοσδήποτε δήμος στη χώρα.

Αναμένεται να ακολουθήσει η προμήθεια 4 ηλεκτρικών αυτοκινήτων για τις ανάγκες του δήμου Χανίων αλλά και ενός ηλεκτρικού οχήματος καθαρισμού.
Δείτε τα λεωφορεία, τα οποία πάντως αναμένεται να έχουν διαφορετικό χρώμα.

zarpanews.gr

The post Πέντε ηλεκτρικά λεωφορεία αγοράζει ο δήμος Χανίων – Υπέγραψαν σύμβαση 4.000.000 ευρώ | Videos+Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα