Πάσχα στα Χανιά: Τα ήθη, τα έθιμα και η πορεία προς την Ανάσταση σε φινλανδικό ντοκιμαντέρ του 1993

Στα Χανιά, ως είθισται, το Πάσχα εκτός από τις θρησκευτικές παραδόσεις συνοδεύεται και από πολλά έθιμα που τηρούνται κάθε χρόνο.

Ένα φινλανδικό ντοκιμαντέρ από το 1993, παρουσιάζει ένα Πάσχα στα Χανιά με τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις

που τηρούσαν οι πιστοί τότε, καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ακολουθώντας το θείο δράμα για να φτάσουν τελικά στην Aνάσταση.

Ξεκινώντας από το καθάρισμα των σπιτιών πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, το βάψιμο των αυγών και την προετοιμασία του πρόσφορου που ετοιμάζεται να δοθεί την εκκλησία, ο στολισμός του επιταφίου, και οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, παρουσιάζονται, ακολουθώντας κατά πόδας τον τέως Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, ο οποίος τότε διατελούσε Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Σήμερα, 29 χρόνια μετά δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει τόσα πολλά καθώς ακόμα η παράδοση καλά κρατεί, ωστόσο υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις.

Ένα βίντεο στο οποίο οι παλιοί σίγουρα θα θυμηθούν και θα νοσταλγήσουν και οι νεότεροι θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από το Πάσχα του παρελθόντος.

zarpanews.gr

The post Πάσχα στα Χανιά: Τα ήθη, τα έθιμα και η πορεία προς την Ανάσταση σε φινλανδικό ντοκιμαντέρ του 1993 appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα