Παραμένει φθινοπωρινός ο καιρός στα Χανιά – Πότε θα βελτιωθεί

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος της έντονης καιρικής κατάστασης

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός από αύριο Τετάρτη στα Χανιά, όπως δήλωσε ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, μιλώντας το πρωί στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το κύμα της κακοκαιρίας του Σαββατοκύριακου αποχαιρετά την Κρήτη και επανέρχεται

η ηλιοφάνεια, ωστόσο οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν φθινοπωρινές και δεν θα ξεπεράσουν τους 25 βαθμούς Κελσίου.

«Η Δυτική Κρήτη υποδέχεται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε σχέση με το υπόλοιπο νησί. Ολοκληρώθηκε ο κύκλος της έντονης καιρικής κατάστασης του Σαββάτου. Από την Κυριακή αποκαταστάθηκε ο καιρός βορείου ρεύματος, με ηπιότερες βροχές σε όλο το νησί κάτι που συνεχίστηκε και χθες Δευτέρα ενώ σήμερα φαίνεται να ολοκληρώνεται και αυτός ο κύκλος».

Σήμερα Τρίτη, οι καιρικές συνθήκες θα είναι αρκετά φθινοπωρινές, καθώς κυριαρχούν οι νεφώσεις ενώ και οι άνεμοι πνέουν έως 8 μποφόρ. 

«Θα συνεχίσουμε και σήμερα να έχουμε νεφώσεις, να έχουμε κάποιες τοπικού χαρακτήρα βροχές, σε ημιορεινές – ορεινές περιοχές κυρίως βορείου προσανατολισμού, δεν αποκλείεται να έχουν κάποια μικροένταση, αλλά όχι τίποτα το ανησυχητικό. Καλά κρατούν ακόμη οι βοριάδες, με την έντασή τους να κυμαίνεται στο νησί μας στα βόρεια 5-6 μποφόρ, 7-8 στις νότιες περιοχές του νησιού, όπως επίσης ακόμα και στα κεντρικά πελάγη».

Δεν ανεβαίνουν πολύ οι θερμοκρασίες 

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από αύριο Τετάρτη, με τους ανέμους σταδιακά να εξασθενούν. Η θερμοκρασία Τετάρτη και Πέμπτη θα φτάσει μέχρι τους 25 βαθμούς Κελσίου στις νότιες περιοχές ενώ τις βραδινές ώρες θα πέφτει κάτω από τους 17 και στις πιο ορεινές περιοχές θα φτάσει σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.

«Από αύριο αλλάζει η καιρική κατάσταση, ίσως το πρωί διατηρήσουμε ακόμα κάποιες νεφώσεις, μόνο σε ορεινές περιοχές μπορεί κάποια φαινόμενα πολύ παροδικού χαρακτήρα. Ο καιρός πιο βελτιωμένος στα ανατολικά και τα νότια. Η ηλιακή ακτινοβολία, η απομάκρυνση της αέριας ψυχρής μάζας θα αυξήσουν λίγο την θερμοκρασία ως προς τις ημερήσιες μέγιστες τιμές, αφού στα βόρεια κοντά στους 22 με 23 βαθμούς κελσίου, σταδιακά από αύριο και περισσότερο την Πέμπτη και στα νότια 24 – 25 βαθμούς».

Περισσότερη ηλιοφάνεια από την Πέμπτη

Περισσότερη ηλιοφάνεια θα επικρατήσει από την Πέμπτη ενώ και οι άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν αισθητά. Η έντασή τους θα κυμανθεί από 3 τοπικά μέχρι και 4 μποφόρ, κυρίως στις βόρειες περιοχές.

Επανέρχεται το βόρειο ρεύμα την Παρασκευή

Επανάκαμψη του βόρειου ρεύματος προβλέπει για την Παρασκευή ο Μανώλης Λέκκας, με τους βοριάδες να επανέρχονται αρκετά ενισχυμένοι ενώ αναμένεται να εκδηλωθούν νεφώσεις ενώ από το Σαββατοκύριακο θα επανέλθει η καλοκαιρία: «Τα φαινόμενα προβλέπονται περιορισμένα και κυρίως αφορούν τις βόρειες ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Το βόρειο ρεύμα θα είναι πρόσκαιρο καθώς στις μέχρι τώρα προβλέψεις, φαίνεται ότι από το Σάββατο υποχωρεί. Οι καλές καιρικές συνθήκες θα επιστρέψουν για το υπόλοιπο του Σαββάτου και την Κυριακή.»

zarpanews.gr

The post Παραμένει φθινοπωρινός ο καιρός στα Χανιά – Πότε θα βελτιωθεί appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παραμένει, Χανιά – Πότε,paramenei, chania – pote