Πανελλήνιες εξετάσεις: Ικανοποίηση και σιγουριά για την Οικονομία στο “Μεθοδικό” – Για καλά προετοιμασμένους τα θέματα της Φυσικής

Τελευταία ημέρα πανελληνίων εξετάσεων για του υποψηφίους των Γενικών Λυκείων στα τέσσερα βασικά μαθήματα, με τους μαθητές να σπεύδουν με ανυπομονησία στο φροντιστήριο “Μεθοδικό” για να δουν και να συγκρίνουν τις απαντήσεις των θεμάτων που εξετάστηκαν.

Οι μαθητές καθοδηγήθηκαν από τους καθηγητές τους, είδαν τα λάθη τους και υπολόγισαν τη βαθμολογία τους, με την ξεγνοιασιά να υποδέχεται έναν χρόνο άγχους και πίεσης, αφού τα νέα παιδιά να μπορούν πλέον να απολαύσουν το καλοκαίρι

τους, με το βλέμμα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις ανακοινώσεις των βάσεων τον Αύγουστο.Βατά χαρακτήρισαν τα θέματα οι καθηγητές Φυσικής Γιάννης Πατούρας και Κώστας Παπαδάκης, επισημαίνοντας, ωστόσο, οτι χρειάζονταν αρκετό χρόνο:

«Είναι λογικά θέματα, όχι παράλογα, δεν απαιτείται ο αυτοματισμός άλλων ετών. Είναι πολλά, αλλά σχετικά πιο εύκολα από πέρσι. Μεγαλύτερης δυσκολίας ήταν το τρίτο θέμα, ενώ απαιτούνταν σε συγκεκριμένες ασκήσεις γνώσης Φυσικής Γενικής Παιδείας της Β’ Λυκείου, στην οποία πολλά παιδιά δεν δίνουν βάση.

Οι καλά διαβασμένοι μπορούν να γράψουν πάνω από 18, εφόσον αποφύγουν τις απροσεξίες, αφού ουσιαστικά παγίδες δεν υπήρχαν. Πάντως, οι μαθητές έφταναν αρκετά εύκολα στο 10 με τις ασκήσεις που υπήρχαν.»

Ικανοποιημένος από την επίδοσή του ο Βαγγέλης, που θέλει να περάσει στην Ικάρων, ο οποίος τόνισε:

«Πιστεύω οτι τα θέματα δεν ήταν ιδιαίτερα εξεζητημένα, οι ερωτήσεις ήταν κατανοητές, απλά μερικά συγκεκριμένα στοιχεία ήθελαν προσοχή. Κάποιος προετοιμασμένος θα μπορούσε να γράψει πάνω από 18 αν είχε διαβάσει όλη τη χρονιά και πρόσεχε τις λεπτομέρειες.»

Όσον αφορά το μάθημα της Οικονομίας, τα θέματα ήταν εύκολα και τα παιδιά ήταν καλά προετοιμασμένα, σύμφωνα με τον οικονομολόγο Γιάννη Μαρκόπουλο, οπότε υπάρχει αισιοδοξία για πολύ καλά αποτελέσματα:

«Εξετάστηκαν λίγα κομμάτια της ύλης σε βάθος, μόλις 2 από τα 7, ενώ υπήρχαν αρκετοί υπολογισμοί στα θέματα. Οι εκφωνήσεις ήταν αρκετά κατανοητές, ενώ ο χρόνος ήταν αρκετός ώστε οι μαθητές να ολοκληρώσουν νωρίς και να μπορούν να ξαναδούν τις απαντήσεις τους.»

«Η αλήθεια είναι οτι περίμενα πιο δύσκολα θέματα, όμως μόνο οι αριθμητικές πράξεις ήταν περίπλοκες» επισήμανε η Σοφία, που θέλει να περάσει σε Οικονομικό τμήμα στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου. «Είχαμε προετοιμαστεί για αυτά που έπεσαν και πιστεύω οτι τα έχω πάει πολύ καλά. Περίμενα να μπουν συνδυαστικά κεφάλαια, όμως μπήκαν μεμονωμένα, κάτι που θεωρητικά είναι καλύτερο», συμπλήρωσε.

zarpanews.gr

The post Πανελλήνιες εξετάσεις: Ικανοποίηση και σιγουριά για την Οικονομία στο “Μεθοδικό” – Για καλά προετοιμασμένους τα θέματα της Φυσικής appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα