Ολυμπιακός: Χωρίς Εμβιλά με στόχο το «διπλό» απόψε κόντρα στην Φενέρ και το «2Χ2» στο Europa League

Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί απέναντι στη Φενέρμπαχτσε στο «Σουκρού Σαράτσογλου» στην Τουρκία απόψε στις 19:45 (COSMOTE Sport 3) για τη δεύτερη αγωνιστική του Europa League χωρίς τον Γιαν Εμβιλα, καθώς ο Γάλλος μέσος δεν κατάφερε να ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού του.

Στόχος των «ερυθρόλευκων» είναι να επιστρέψουν από την

Κωνσταντινούπολη με το «διπλό» στις αποσκευές τους που θα τους διατηρήσει στην κορυφή του 4ου ομίλου πάνω από τους Τούρκους, την Άιντραχτ Φραγκφούρτης και την Άνβερπ την οποία νίκησε στην 1η αγωνιστική με 2-1 στο Καραϊσκάκη.

Previously on #UEL Matchday 1!

Το be continued! MD 2 #FENOLY #Olympiacos #Throwback pic.twitter.com/UnyKAysK3U

Olympiacos FC (46) (@olympiacosfc) September 28, 2021

Οι Πειραιώτες προέρχονται από την άνετη επικράτησή τους με 2-0 στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα που τους έφερε μόνους πρώτους στη βαθμολογία της Super League 1 μετά από 4 αγωνιστικές, ενώ μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τα ματς της Εθνικής ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Στην κορυφή της βαθμολογίας στο δικό της πρωτάθλημα βρισκεται και η Φενέρ μετά από 7 αγωνιστικές, με τους Τούρκους όμως να έχουν μείνει πίσω στο Europa League μετά την ισοπαλία τους στη Γερμανία με 1-1 κόντρα στην Αίντραχτ.

Για τον προπονητή του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτινς, μοναδικό πρόβλημα αποτελεί η απουσία του Γιάν Εμβιλά, ο οποίος έμεινε στον Πειραιά.

Από τη Συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα μας με τη Φενέρμπαχτσε! / From the Press Conference ahead of our match vs @Fenerbahce! @CoachPMartins @MathieuVal8 #Olympiacos #UEL #FENOLY #PressConference #PedroMartins #ElProfesor #MathieuValbuena pic.twitter.com/Z4oY01aOUW

Olympiacos FC (46) (@olympiacosfc) September 29, 2021

Μαρτίνς: “Η στρατηγική μας δεν αλλάζει με ή χωρίς τον Εμβιλά, να μείνουμε συγκεντρωμένοι μέσα στην καυτή ατμόσφαιρα”

«Είναι ένα ματς δύο ομάδων που παίζουν επιθετικά και θέλουν το κερδίσουν. Ο Βίτορ (Περέιρα) δεν ξέρει τη δική μας τακτική και εμείς δεν ξέρουμε τη δική του. Θα αντιμετωπίσουμε έναν σκληρό αντίπαλο που θα μας πιέσει. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε», τόνισε ο κόουτς Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης.

Βαλμπουενά: “Στόχος η νίκη, ιδιαίτερη ομάδα η Φενέρμπαχτσε”

“Πραγματικά νιώθω υπέροχα, είμαι ευχαριστημένος που επιστρέφω. Έχω δυνατή σχέση αγάπης με τους φιλάθλους της Φενέρμπαχτσε. Έχω περάσει όμορφα. Όλα αυτά έχουν περάσει, είμαι εδώ ως παίκτης του Ολυμπιακού. Θέλω τη νίκη γιατί είναι σημαντική η συνέχεια και η πρόκριση. Είμαι συγκινημένος και χαρούμενος, έχω όμορφες αναμνήσεις. Η Φενέρμπαχτσε παίζει καλή άμυνα και έχει ταλαντούχους παίκτες στην επίθεση. Έχουμε έρθει καλά προετοιμασμένοι, για να κάνουμε καλό παιχνίδι. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, παρά τον κόσμο στις κερκίδες. Στόχος μας είναι η νίκη”.

Τα πλάνα του Μαρτίνς

Σχετικά με τα αγωνιστικά πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς για το παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη, ο Πορτογάλος τεχνικός δείχνει πως θα επιμείνει στο 4-3-3 με τη διαφορά πως Κούντε και Α. Καμαρά διεκδικούν μία θέση στο κέντρο αντί του Εμβιλά. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο ο Αγκιμπού Καμαρά να είναι ο ένας ακραίος και ο Κούντε να πάει στον άξονα.

Ο Βατσλίκ θα είναι κάτω από τα γκολπόστ και τα φαβορί για την τετράδα της άμυνας είναι οι Σισέ, Σωκράτης, Καρμπόβνικ και Ρέαμπτσιουκ. Στο κέντρο οι Μαντί Καμαρά, Μπουχαλάκης και ένας εκ των Κούντε – Α. Καμαρά. Στο ένα άκρο θα είναι ο Μασούρας και στο άλλο ένας εκ των Ονιεκούρου – Α. Καμαρά και Βαλμπουενά. Τέλος για φορ ο Τικίνιο συνεχίζει να έχει σημαντικές πιθανότητες για βασικός έναντι του Ελ Αραμπί.

Η αποστολή της ομάδας μας για το ματς με τη Φενέρμπαχτσε. / The squad players selected ahead of the match against @Fenerbahce. #Olympiacos #UEL #FENOLY #Football #FootballGame #SquadList @EuropaLeague pic.twitter.com/kMaAXFXrj1

Olympiacos FC (46) (@olympiacosfc) September 29, 2021

Την ίδια ώρα οι δυο σερί νίκες της Φενέρ στο Τουρκικό πρωτάθλημα, έφεραν ηρεμία στο σύλλογο με τον Βίτορ Περέιρα να θέτει ως στόχο το 4 στα 4 ως τη διακοπή, αμέσως μετά την ήττα από την Μπασακσεχίρ (ακολουθεί την Κυριακή η φιλοξενία της Κασίμπασα στο πρωτάθλημα).

@ulkerstadyumu Olympiakos maçına hazır! #FBvOLY #UEL pic.twitter.com/L5xH2OM9nH

— Fenerbahçe SK (@Fenerbahce) September 29, 2021

Βίτορ Περέιρα: “Δεν ξεχωρίζει κάποια ομάδα στον όμιλο, είμαστε φίλοι με τον Μαρτίνς”

Ο Πορτογάλος προπονητής της Φενερ με θητεία και στον Ολυμπιακό αναφέρθηκε στη φιλία του με τον Πέδρο Μαρτίνς, ξεκαθάρισε πως στόχος της Φενέρ είναι η νίκη, ενώ υπογράμμισε πως ο όμιλος είναι ανοιχτός, καθώς καμία ομάδα δεν ξεχωρίζει και όλες διεκδικούν την πρόκριση.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Παίζουμε απέναντι σε μια καλή και έμπειρη ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει Πορτογάλο προπονητή με τον οποίο είμαστε φίλοι. Ο στόχος μας είναι η νίκη. Ολες οι ομάδες του ομίλου είναι κοντά η μία στην άλλη. Δε νομίζω πως υπάρχει κάποια που ξεχωρίζει. Είναι τέσσερις ομάδες που ανταγωνίζονται για την πρόκριση», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός εν όψει της φιλοξενίας του Ολυμπιακού.

Ο Περέιρα θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Οζίλ, ο οποίος δεν προπονήθηκε την Τετάρτη και κατά συνέπεια η συμμετοχή του θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη. Αν και ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους οι Σόσα, Καχβετσί και Σανγκαρέ κρίθηκαν πως δεν είναι έτοιμοι και έμειναν εκτός αποστολής όπως και οι στόπερ Αζίζ, Τισεράν.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δείχνει πως θα παρατάξει την ομάδα του με 3-4-3 με τους Μπαγιντίρ – Κιμ, Σζάλαϊ, Νόβακ – Γκιουμιουσκάγια, Λ. Γκουστάβο, Γιαντάς, Καντιόγλου – Ρόσι (Πέλκας), Μπερίσα, Βαλένσια (Πέλκα)

Olympiakos maçı hazırlıklarımızı tamamladık #FBvOLY #UEL pic.twitter.com/2cEdCIMqV6

— Fenerbahçe SK (@Fenerbahce) September 29, 2021

Προϊστορία

Φενερμπαχτσέ και Ολυμπιακός κοντράρονται για πρώτη φορά στην ιστορία. Ωστόσο αυτή θα είναι η 6η φορά που οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν ομάδα από την Τουρκία.

Από τις προηγούμενες 5 φορές, σε ένα σύνολο 9 αγώνων (ο αγώνας του 2008 στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ ήταν μονός), ο Ολυμπιακός μετρά 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες. Ενώ μετρά 3 προκρίσεις (μία από όμιλο και δύο από νοκ άουτ) και 2 αποκλεισμούς (έναν από όμιλο και έναν από νοκ άουτ).

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην έχει συναντηθεί κατα το παρελθόν με την Φενέρ, έχει όμως στις τάξεις του έναν παίκτη που έχει εξαιρετική παράδοση κόντρα στα «καναρίνια». Ο Χένρι Ονιεκούρου στην Τουρκία έχει με τη Γαλατά 71 αγώνες με 22 γκολ και 12 ασίστ. Με τη Φενέρ έχει τεθεί αντιμέτωπος 4 φορές και δεν έχει χάσει ποτέ. Έχει 2 νίκες και 2 ισοπαλίες ενώ έχει σκοράρει 2 φορές και έχει και ένα κερδισμένο πέναλτι.

Ο διαιτητής

Η UEFA όρισε τον Ισπανό Αλεχάντρο Χοσέ Ερνάντεθ για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε. Ο 38χρονος ρέφερι, πέρυσι είχε διευθύνει το Σεν Γκάλεν – ΑΕΚ 0-1 για το Europa League.

Για βοηθούς, ο Αλεχάντρο Χοσέ Ερνάντεθ θα έχει τους συμπατριώτες του Πέρεθ και Μαγκάν, ενώ 4ος διαιτητής ορίστηκε ο Σότο Γκράντο. Στο VAR θα είναι οι Μπενγκοεατσέα και Φερνάντεθ

protothema.gr 

The post Ολυμπιακός: Χωρίς Εμβιλά με στόχο το «διπλό» απόψε κόντρα στην Φενέρ και το «2Χ2» στο Europa League appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα