Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου: Σπάσαμε το κατεστημένο της μεταπολίτευσης

Περίπου μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με την ενότητα της κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάνοντας λόγο για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» και «απόκρυφους πόθους» κάποιων που θέλουν να φθείρουν την κυβέρνηση.

Μάλιστα,

ο υπουργός Άμυνας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η συνεργασία αυτή σε πείσμα όσων θέλουν να φτιάχνουν σενάρια θα συνεχιστεί ως το τέλος» και προσέθεσε ότι η συγκυβέρνηση «έσπασε» το κατεστημένο της αντιπολίτευσης, ενώ έκανε λόγο για έντιμη πολιτική συνεργασία δύο διαφορετικών χώρων, υπογραμμίζοντας ότι οι όποιες διαφοροποιήσεις εντός της κυβέρνησης, είναι δείγμα δημοκρατίας.

Επίσης, σημείωσε ότι για όλα τα θέματα ο ίδιος με τον πρωθυπουργό βρίσκονται σε πλήρη συνεννόηση και συντονισμό, όπως το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, αν και ο κ. Καμμένος επανέλαβε τον όρο «όμηροι» για τους Έλληνες στρατιωτικούς.

Για το ίδιο ζήτημα, υπογράμμισε ότι «η σύλληψη των Ελλήνων αξιωματικών είναι ένα διμερές θέμα το οποίο παίρνει και διεθνείς διαστάσεις με τις απόψεις που εκφράζουν η ΕΕ, το ΝΑΤΟ».

Όσον αφορά στο «σκοπιανό» ζήτημα, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «η συζήτηση για το Σκοπιανό είναι αυτή στα χέρια της ΠΓΔΜ. Οι συνταγματικές αλλαγές αποτελούν απόλυτη προϋπόθεση».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά, λέγοντας ότι «η τουρκική προκλητικότητα ανησυχεί όλη την Ευρώπη. Οι Ελληνες αξιωματικοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας και αυτό που ζητούν είναι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη… Το υπουργείο παίρνει όλα τα μέτρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα