Οι 4 κανόνες για να είναι ασφαλές το σπίτι όσο θα λείπετε διακοπές

Ο Αύγουστος είναι κατεξοχήν ο μήνας των διακοπών. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται ιδιαίτερη οργάνωση ειδικά αν ταξιδεύετε με παιδιά ώστε να μην σας λείψει τίποτα. Κάτι ακόμη για το οποίο, όμως, πρέπει να φροντίσετε είναι η ασφάλεια του σπιτιού σας.

Κι αυτό γιατί ο Αύγουστος είναι ο μήνας που οι επίδοξοι διαρρήκτες γνωρίζουν ότι τα περισσότερα σπίτια είναι άδεια. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιοι συγκεκριμένοι κανόνες για να παραμείνει το σπίτι σας ασφαλές όσο θα λείπετε για διακοπές. Έτσι θα μειώσετε τις πιθανότητες να

έχετε κάποια δυσάρεστη έκπληξη όταν επιστρέψετε.

Μην κοινοποιείτε την παρουσία σας στα κοινωνικά δίκτυα

Βασικός κανόνας που πρέπει να τηρείται αυστηρά. Ακόμη κι αν νομίζετε πως έχετε μόνο φίλους σας στο Facebook, δεν ξέρετε ποτέ ποιος βλέπει το προφίλ σας και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την απουσία σας. Αν θέλετε οπωσδήποτε να ανεβάσετε φωτογραφίες από τις διακοπές σας στα κοινωνικά δίκτυα, κάντε το αφού έχετε επιστρέψει.

Μισάνοιχτα παντζούρια και κουρτίνες

Φυσικά και πρέπει να κλειδώνετε καλά αλλά ίσως ένα πατζούρι ανοιχτό κινήσει λιγότερες υποψίες ότι λείπετε και ο επίδοξος διαρρήκτης το σκεφτεί και δεύτερη φορά για να εισβάλλει στο σπίτι σας. Θα προτιμήσει ένα σπίτι από το οποίο σίγουρα λείπουν οι ένοικοι. Επιλέξτε το παράθυρο που προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και ανοίγει πιο δύσκολα για να το κάνετε.

Προσοχή στην αλληλογραφία

Βρείτε έναν γείτονα που εμπιστεύεστε ή κάποιον συγγενή σας και φροντίστε ώστε να μαζεύει την αλληλογραφία σας. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αποτελεί κριτήριο για τους διαρρήκτες το πόση μαζεμένη αλληλογραφία δεν έχει παραλάβει ένας ένοικος. Με αυτό τον τρόπο βεβαιώνονται ότι λείπουν από το σπίτι και είναι πιο εύκολο να πάρουν την απόφαση και να μπουν στο σπίτι σας.

Φως με χρονοδιακόπτη

Αυτό αποτελεί μια επίσης καλή λύση αν θα λείπετε από το σπίτι για μέρες. Και φυσικά δεν μπορείτε να αφήσετε τα μέσα και έξω φώτα να καίνε 24 ώρες το 24ωρο. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αγοράσετε έναν ειδικό χρονοδιακόπτη-πρίζα που προγραμματίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να αναβοσβήνει το φως για συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα. Με αυτό τον τρόπο θα δείξετε ότι υπάρχει κίνηση μέσα στο σπίτι.

exploringgreece.tv

The post Οι 4 κανόνες για να είναι ασφαλές το σπίτι όσο θα λείπετε διακοπές appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα