“Όχι” στη Λευκή Νύχτα από από το Εργατικό Κέντρο Χανίων: Δηλώνουν «κατηγορηματικά αντίθετοι» | Video

| Video

Στα εμπορικά καταστήματα των Χανίων για επιτήρηση, θα βρίσκονται εργατικά σωματεία και σύλλογοι την ερχόμενη Τρίτη, λόγω της «Λευκής Νύχτας», ως ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους, την ώρα που θα εργάζονται. Αυτό τονίστηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης  εκπρόσωποι του συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων «Η Ένωση» και του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

Παράλληλα, απαιτήθηκε η πληρωμή των εργαζομένων για τις ώρες που θα απασχοληθούν.

«Είναι ένα πανηγύρι από ότι λέει ο Εμπορικό Σύλλογος για τους Χανιώτες, για την

πόλη μας, αλλά δυστυχώς είναι μία μαύρη μέρα για τους εμποροϋπάλληλους, που δουλεύουν σπαστά ωράρια, που καλούνται να δουλέψουν και μετά τις 11 η ώρα το βράδυ. Αυτοί που θα εργαστούν, θα βρεθούν να δουλέψουν δύο ώρες παραπάνω, πέρα από το ωράριο τους και από εκεί και έπειτα θα διυλίσει ο οικογενειακός προγραμματισμός» τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Γιάννης Μανωλικάκης.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Μανωλικάκης, 

«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη διοργάνωση των «Λευκών Νυχτών» γιατί παραβιάζει τα εργασιακά δικαιώματα και ανατρέπεται ο οικογενειακός προγραμματισμός τους. Για αυτό τις ώρες αυτές, απαιτούμε να τις πληρωθούν και να είναι δηλωμένοι κανονικότατα» είπε με τη σειρά του ο πρόεδρος συλλόγου παραρτήματος Χανίων «Η Ένωση», Γιάννης Γωνιωτάκης.



Όπως δήλωσε ο κ. Γωνιωτάκης, τη νύχτα εκείνοι κλιμάκιο της ένωσης θα βρίσκεται στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων.

zarpanews.gr

The post “Όχι” στη Λευκή Νύχτα από από το Εργατικό Κέντρο Χανίων: Δηλώνουν «κατηγορηματικά αντίθετοι» | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
“Όχι”, Λευκή Νύχτα, Εργατικό Κέντρο Χανίων, Δηλώνουν, | Video,“ochi”, lefki nychta, ergatiko kentro chanion, dilonoun, | Video