Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα έρχονται στην Αθήνα

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς έρχονται στην Αθήνα για διήμερη επίσημη επίσκεψη.

Ο διάδοχος του Βρετανικού Θρόνου και η Καμίλα θα βρεθούν στην Αθήνα μετά από επίσημη πρόσκληση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στις 9 και 10 Μαϊου.

Το επίσημο

πρόγραμμα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως περιλαμβάνει επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης και ξενάγηση στον Παρθενώνα.

Αν και θα παρατεθεί επίσημο γεύμα στο Προεδρικό δεν θα υπάρξει επίσημη υποδοχή με κόκκινο χαλί στην Ηρώδου Αττικού, επειδή δεν πρόκειται για αρχηγό κράτους. Αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη μελών της Βρετανικής οικογένειας στην Ελλάδα μετά τη δεκαετία του 50.

Η Ελλάδα, αν και χώρα καταγωγής από την μεριά του πατέρα του είναι μια χώρα στην οποία ο Κάρολος Βρίσκεται για πρώτη φορά επισήμως, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει επισκεφτεί ποτέ από τη στιγμή της στέψης της και μετά.

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που ο γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ επισκέπτεται την Ελλάδα καθώς ανεπίσημα έχει ταξιδέψει στο Άγιο Όρος.

Εδώ και πολύ καιρό Κάρολος και Καμίλα σχεδίαζαν το ταξίδι τους στην Αθήνα, αλλά αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να προγραμματιστεί σε συνάρτηση με τη γέννηση του τρίτου παιδιού του Ουίλιαμ και της Κέητ, η οποία αναμένεται τον Απρίλιο.

Εν όψει του γάμου του Πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ στις 19 Μαΐου Κάρολος και Καμίλα δεν έχουν την πολυτέλεια να μείνουν περισσότερες ημέρες στην Ελλάδα.

Πηγή: www.lifo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα