Ο “φόβος” της Μεγάλης Εβδομάδας και οι “ύποπτες” ενοικιάσεις πολυτελών κατοικιών

Το Πάσχα και η πορεία της πανδημίας του κορονοϊού κρίνουν τουρισμό και νέα χαλάρωση του lockdown

Η Μεγάλη Εβδομάδα, ή εβδομάδα των Παθών, όπως λέγεται, αναδεικνύεται στο κρισιμότερο στοίχημα των τελευταίων μηνών για την κυβέρνηση και την κοινωνία, καθώς από το βαθμό τήρησης των μέτρων αυτοπροστασίας, θα κριθεί σε ποια επιδημιολογική κατάσταση θα γίνει ο απεγκλωβισμός από το πολύμηνο lockdown,

στα μέσα Μαΐου, με την έλευση των πρώτων τουριστών στη χώρα.

Κυβερνητικά στελέχη και επιδημιολόγοι παρακολουθούν με διάχυτη ανακούφιση τη μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων πανελλαδικά – πλην Ξάνθης -αλλά και την απρόσκοπτη πραγματοποίηση των εμβολιασμών σε όλη την επικράτεια. Από την άλλη πλευρά, δεν κρύβουν την αγωνία τους για φαινόμενα συνωστισμού στις Εκκλησίες, τόσο στην Αττική, όσο και στην επαρχία, για μαζικές συγκεντρώσεις σε σπίτια, ανήμερα του Πάσχα κα.

Στις Εκκλησίες, αποτελεί κοινή παραδοχή ότι είναι πολύ δύσκολη η επιτήρηση των μέτρων από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες, πλην του περιορισμού στο ελάχιστο δυνατό όσων προσπαθήσουν να ξεγελάσουν τις αρχές για να κάνουν Πάσχα στο χωριό, θα ρίξουν όλη την προσοχή τους στις μαζικές συγκεντρώσεις σε πλατεία, πάρκα κα καθώς και σε πάρτι που οργανώνονται σε σπίτια.

Ηδη, έχουν μπει στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ «ύποπτες» ενοικιάσεις πολυτελών κατοικιών των Βορείων και Νοτίων Προαστίων για την ημέρα του Πάσχα.

Όλοι, ωστόσο, αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορεί να υπάρχει αστυνομική παρουσία παντού, οπότε το φετινό στοίχημα είναι να εορταστεί το Πάσχα με αυτοσυγκράτηση από την πλειονότητα των πολιτών.

Αν τα πράγματα πάνε καλά, τότε θα ξεκινήσει ο επόμενος μαραθώνιος της κυβέρνησης για τον τουρισμό και την ανάταξη οικονομικών κλάδων που έχουν υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά.

Με εμβόλια σε όσους περισσότερους γίνεται και με διεύρυνση των επαγγελματικών ομάδων που θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε αυτοδιαγνωστικά τεστ και να δηλώνουν το αποτέλεσμα, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα παραμείνει διαχειρίσιμη η κατάσταση και ο σχεδιασμός θα υλοποιηθεί χωρίς νέα πισωγυρίσματα.

Και πάνω απ όλα, ελπίζει και εύχεται να μην επιβεβαιωθούν μεμονωμένες πλην ηχηρές φωνές, όπως αυτή του καθηγητή κ. Παυλάκη, που εκτιμούν ότι το άνοιγμα γίνεται εσπευσμένα και προειδοποιούν για τα χειρότερα.

ieidiseis.gr

The post Ο “φόβος” της Μεγάλης Εβδομάδας και οι “ύποπτες” ενοικιάσεις πολυτελών κατοικιών appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα