Νοσοκομείο Χανίων: Δίχως περιθώριο αποτυχίας στην καθαριότητα | Photos

| Photos

Είναι γνωστό ότι η πανδημία έχει επιφέρει μεγάλες δυσκολίες στο εθνικό σύστημα υγείας, το οποίο δουλεύει στα όριά του, καλούμενο να αντιμετωπίσει όλα τα βάρη που προστέθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια από τον κορονοϊό.

Γιατροί, νοσοκόμοι, βοηθητικό προσωπικό, καθημερινά καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες για να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις. Από κοντά και οι διοικήσεις, οι οποίες καλούνται να οργανώσουν και να διαχειριστούν την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων.

Στα Χανιά, το τοπικό μας νοσοκομείο,

με τη συλλογική προσπάθεια όλων, καλείται καθημερινά να περιθάλψει πλήθος ασθενών με κορονοϊό, παράλληλα με την εξυπηρέτηση όλων των υπόλοιπων ασθενών, τη διαχείριση του προσωπικού, την διενέργεια εμβολιασμών και τεστ, τα συνεχή παράπονα. Όπως επίσης και την καθαριότητα των χώρων του.

Η καθαριότητα βέβαια, μπροστά στο βάρος των υπόλοιπων υποχρεώσεων, κάποιες φορές είναι μοιραίο να έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Για παράδειγμα, όπως αποδεικνύεται από φωτογραφικό υλικό του zarpanews.gr, υπάρχει χώρος στο κεντρικό νοσηλευτικό ίδρυμα των Χανίων, που δεν έχει καθαριστεί επί τουλάχιστον 11 μέρες, αν και είναι εμφανέστατα βρώμικος. Ενδεικτικά, στις παρακάτω φωτογραφίες, οι οποίες είχαν αποσταλεί στις 24 Δεκεμβρίου, φαίνεται διάδρομος πίσω από την τραπεζαρία του ιδρύματος: Στις 4 Ιανουαρίου, στο zarpanews.gr απεστάλησαν άλλες φωτογραφίες από τον ίδιο χώρο, όπου φαίνεται πως ακόμα δεν έχει καθαριστεί, αφού μέχρι και το σχήμα των λεκέδων στο πάτωμα είναι το ίδιο: Από το σημείο αυτό υπάρχει πρόσβαση στην τραπεζαρία και καθημερινά περνούν από εκεί πολλοί εργαζόμενοι στο ίδρυμα. Οι καταγγέλλοντες μιλούν για περιττώματα, αν και από τις φωτογραφίες κάτι τέτοιο δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο.

Όποια και να είναι η προέλευση των ακαθαρσιών πάντως, θεωρείται αναμφίβολο πως, έστω και μετά από κάποιες εβδομάδες διατήρησης αυτής της κατάστασης, η διοίκηση του ιδρύματος θα δείξει τα αντανακλαστικά που διαθέτει και θα επιληφθεί του θέματος. Σε άλλη, πρόσφατη περίπτωση εντοπισμού κοπράνων σε διάδρομο του νοσοκομείου, τα ανθρώπινα περιττώματα που είχαν βρεθεί τότε, είχαν καθαριστεί άμεσα (δείτε ΕΔΩ).

Άλλωστε, η κοινωνία των Χανίων έχει απόλυτη ανάγκη ένα νοσοκομείο σε εύρυθμη λειτουργία. Αυτή την αποστολή έχουν επιφορτιστεί να φέρουν εις πέρας τα στελέχη του ιδρύματος και αυτήν εκτελούν καθημερινά.

Δεν θα μπορούσαμε να μην τους ευχηθούμε καλή επιτυχία.

zarpanews.gr

The post Νοσοκομείο Χανίων: Δίχως περιθώριο αποτυχίας στην καθαριότητα | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα