Νίκος Χουδαλάκης: Ο μεγαλύτερος διοργανωτής εκθέσεων στην Ελλάδα που «επιστρέφει» στα Χανιά, βοηθώντας συνανθρώπους του

Ο ιδρυτής του «Γαρίπα» Περιβολίων

Ο Νίκος Χουδαλάκης είναι Χανιώτης επιχειρηματίας και πρόκειται για τον μέχρι πρότινος μεγαλύτερο διοργανωτή εκθέσεων για ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ στην Ελλάδα, των εταιρειών Foodexpo, Horeca και άλλων. Τα τελευταία χρόνια, μετά τον θάνατο της μητέρας του, αποφάσισε να ασχοληθεί περισσότερο με τον τόπο καταγωγής του, τα Περιβόλια.

Έτσι, το καλοκαίρι

του 2021 ο Νίκος Χουδαλάκης μαζί με συγχωριανούς του, ίδρυσε τον Φιλανθρωπικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Γαρίπας» Περιβολίων. Με αφορμή την υποτροφία που θα δοθεί σήμερα επίσημα σε μια Χανιώτισσα φοιτήτρια από τον φιλανθρωπικό σύλλογο, ο κ. Χουδαλάκης, μίλησε στο Zarpa Radio 89.6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου για το έργο και τις δράσεις του συλλόγου αλλά και για την δική του πορεία στον χώρο των εκθέσεων.

«Έχω γεννηθεί στα Περβόλια. Τελείωσα νυχτερινό σχολείο. Μπήκα στο πανεπιστήμιο στα 23 μου χρόνια και έκτοτε αφού το τελείωσα, ξεκίνησα την επιχειρηματική μου καριέρα με την εταιρεία διοργάνωσης των μεγαλύτερων εκθέσεων στην Ελλάδα, η οποία πριν τρία χρόνια πουλήθηκε στον εκθεσιακό όμιλο της Νυρεμβέργης. Παραμένω επίτιμος πρόεδρος σε αυτή την εταιρεία, αλλά ουσιαστικά επανασυνδέθηκα με το χωριό μου, όταν η συγχωρεμένη η μητέρα μου, μου ζήτησε να βοηθήσω την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, γιατί κινδύνευε ο αυλόγυρος και όλος ο περιμετρικός τοίχος της εκκλησίας να καταπέσει και θα καταπλάκωνε τον οικογενειακό μας τάφο. Δεν ήθελα να της χαλάσω το χατίρι. Το έκανα αυτό και αυτό το γεγονός με έφερε σε επαφή με μια σειρά σημαντικών ανθρώπων από το χωριό, όπως ο Γιώργος ο Αρετάκης, ο Δημήτρης Ποποδάκης που είναι και ο πρόεδρος του συλλόγου και άλλοι πολλοί, οι οποίοι ασχολούνταν με την ανακαίνιση κάποιων μνημείων του χωριού».

Ο κ. Χουδαλάκης βοήθησε στην ολοκλήρωση της ανακαίνισης της βυζαντινής εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, η οποία χτίστηκε το 1399 στην γειτονιά του Γαρίπα Περιβολίων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χουδαλάκης μαζί με τους συγχωριανούς του, πριν συσταθεί ο σύλλογος, προχώρησαν στην δημιουργία του εργαστηρίου πληροφορικής στο δημοτικό σχολείο της περιοχής, στην πλακόστρωση του ιερού ναού του Αγίου Παντελεήμονα του χωριού.

«Προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι κάτοικοι του χωριού αλλά και οι φορείς, τον Ιούνιο του 2021 ιδρύσαμε τον Πολιτιστικό και Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Γαρίπα», ο οποίος άρχισε αμέσως τις δράσεις του και έχει πολύ έντονη παρουσία στο χωριό και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό. Κι έτσι νιώθω ότι ξανασυνδέομαι με τις ρίζες μου και δεν είναι τυχαίο ότι και η υποτροφία στην φοιτήτρια ονομάστηκε Αργυρώ Χουδαλάκη, προς τιμήν της μητέρας μου».

Ο κ. Χουδαλάκης περήφανος για τον τόπο του, προσπαθεί να βοηθήσει τόσο στην διατήρηση μνημείων της περιοχής όσο και στην οικονομική ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Σίγουρα αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα προς μίμηση!

zarpanews.gr

The post Νίκος Χουδαλάκης: Ο μεγαλύτερος διοργανωτής εκθέσεων στην Ελλάδα που «επιστρέφει» στα Χανιά, βοηθώντας συνανθρώπους του appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα