Στον Προσωπικό Γιατρό και οι ανασφάλιστοι πολίτες

«Οι ανασφάλιστοι πολίτες εγγράφονται στις δημόσιες δομές για τον προσωπικό γιατρό και όπου δεν υπάρχουν δημόσιες δομές, σε ιδιώτη γιατρό», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Απάντηση στις καταγγελίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τις οποίες αποκλείονται οι ανασφάλιστοι πολίτες από τον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού, έδωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Οι ανασφάλιστοι πολίτες εγγράφονται

στις δημόσιες δομές για τον προσωπικό γιατρό και όπου δεν υπάρχουν δημόσιες δομές, σε ιδιώτη γιατρό», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, απαντώντας σε ερώτηση 43 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, κατήγγειλαν ότι ανασφάλιστοι πολίτες της Μαγνησίας αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, όταν επιχείρησαν να εγγραφούν σε ιδιώτη ιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, κάνοντας λόγο για «αποκλεισμό ανασφάλιστων πολιτών» από τη δυνατότητα εγγραφής σε ιδιώτες γιατρούς, συμβεβλημένους με τον Οργανισμό.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Πλεύρης, χαρακτήρισε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ… αδιάβαστους, σημειώνοντας ότι με την ερώτησή τους επιτίθενται σε βάρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή είναι αδιάβαστοι ή πιο πιθανόν στρέφονται με ερώτηση τους κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Στο θέμα κάλυψης των ανασφάλιστων από τον προσωπικό ιατρό δεν αλλάξαμε τίποτα από ότι προέβλεπε ο θεσμός του Οικογενειακού Γιατρού.

Οι ανασφάλιστοι πολίτες εγγράφονται στις δημόσιες δομές για τον προσωπικό γιατρό και όπου δεν υπάρχουν δημόσιες δομές, σε ιδιώτη γιατρό. Το ίδιο ακριβώς που προέβλεπε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Ξανθού προβλέπουμε και στον νόμο για τον Προσωπικό Ιατρό. Οι διατάξεις είναι πανομοιότυπες, διαβάζοντας τες θα καταλάβουν ότι με την ερώτηση τους επιτίθενται σε βάρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

#ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ_ΓΙΑΤΡΟΣ #ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ #ΘΑΝΟΣ_ΠΛΕΥΡΗΣ #ΥΠΟΥΡΓΟΣ_ΥΓΕΙΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα