Νεώρια, Ενετικό Λιμάνι, Ταμπακαριά… Τα μεγάλα έργα που δρομολογεί ο Δήμος Χανίων για το 2022

Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων για το έτος 2022 ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Χανίων στην του συνεδρίαση με 18 «ναι» και 15 «όχι».

Τα τεχνικά έργα προς έγκριση, φτάνουν τα 87 εκ. ευρώ και ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η αποκατάσταση των Νεωρίων με προϋπολογισμό 15 εκ ευρώ που είναι στην φάση της προμελέτης, η ανακατασκευή του ποδηλατοδρομίου στα Καθιανά με προϋπολογισμό 4 εκ. ευρώ για το οποίο αναμένεται η υποβολή της μελέτης, η  αντικατάσταση – συμπλήρωση της πλακόστρωσης στην χερσαία λιμενική ζώνη του Ενετικού Λιμένα, προϋπολογισμού 8 εκ. ευρώ που είναι στην φάση της

εκπόνησης μελέτης, η μελέτη ανάπλασης Ταμπακαριών με προϋπολογισμό 2.237.510 ευρώ που είναι στην φάση της έγκρισης των τευχών δημοπράτησης.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, εκτίμησε πως το επόμενο εξάμηνο θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τα Νεώρια. «Αυτό το έργο πρόκειται να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και ο προϋπολογισμός είναι ενδεικτικός» διευκρίνισε.

Ακόμη ανακοίνωσε πως έχει ήδη ανατεθεί και ολοκληρώνεται η αρχιτεκτονική μελέτη για την περιοχή του ΚΤΕΛ στα Χανιά.

Περιλαμβάνεται επίσης η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου για το Κουμ Καπί με προϋπολογισμό 15 εκ ευρώ που είναι στη φάση της εκπόνησης μελέτης, με τον Δήμαρχο να εκτιμά πως το έργο θα δημοπρατηθεί την άνοιξη του 2022.

Αναλυτικά τα έργα:

Ως προς τα ενταγμένα έργα του 2022, περιλαμβάνονται εγγραφές για την ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς, σχέδια πόλης, η ανάπλαση του δημοτικού κήπου των Χανίων, αναπλάσεις, επισκευές, διαγραμμίσεις στο κέντρο της πόλης και περιαστικά.

Για προχειρότητα κατηγόρησε την δημοτική Αρχή η αντιπολίτευση:

«Για ένα φτωχό τεχνικό πρόγραμμα με συνεχιζόμενα έργα» έκανε λόγο ο Γιώργος Τσαπάκος, εκ μέρους της παράταξης Παπαδογιάννη.

Ο Γρηγόρης Αρχοντάκης τόνισε πως ο νέος αντιδήμαρχος έκανε το ντεμπούτο του πολύ εντυπωσιακά, στέλνοντας δύο λάθος χαρτιά με έργα διαφοράς 40 εκατομμυρίων μέσα σε δύο μέρες. Κατηγόρησε την δημοτική Αρχή για προχειρότητα και ζήτησε να υπάρξει μεγαλύτερη προσοχή στους χειρισμούς.

Ο Γιάννης Σαρρής ανέφερε πως «μιλάμε για περίοδο πανδημίας, φτώχιας, οικονομικής κρίσης και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη εκ μέρους της δημοτικής έστω για έναν χώρο φιλοξενίας αστέγων, για ένα κοινωνικό εστιατόριο και για χώρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων.

Απαντώντας ο Δήμαρχος ανακοίνωσε πως μια ενοποιημένη δομή για αστέγους, πρόσφυγες και κοινωνικές υπηρεσίες και τον ΔΟΚΟΙΠΠ πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχής της Ρεγγίνας. Το έργο είναι στη φάση των τευχών δημοπράτησης για την εκπόνηση μελέτης ενώ η δημοπράτηση του έργου θα γίνει περί τα μέσα του 2023 με χρηματοδότηση από τα νέα ΒΑΑ.

Ο Νίκος Βουρλάκης τόνισε πως η Δημοτική Αρχή ενεργεί στα πλαίσια της πολιτικής των Κυβερνήσεων σε μια υποτιθέμενη αναπτυξιακή λογική που δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα «ανάπτυξη για ποιους» και κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή ότι με την πολιτική της εξυπηρετεί την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Τέλος, ο Σεραφείμ Ρίζος, επεσήμανε πως «η πόλη δεν είναι τα κτήρια και οι πλακοστρώσεις, είναι οι εργαζόμενοι και οι ανάγκες της» και τόνισε πως χρειάζεται πλήρης αντιστροφή στις προτεραιότητες.

zarpanews.gr

The post Νεώρια, Ενετικό Λιμάνι, Ταμπακαριά… Τα μεγάλα έργα που δρομολογεί ο Δήμος Χανίων για το 2022 appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα