Στα Χανιά η αγωνιστική συγκέντρωση των συνταξιούχων της Κρήτης – Τα αιτήματα του αγώνα τους

Οι συνταξιούχοι και όλα τα συνεργαζόμενα σωματεία της Κρήτης, καλούν σε αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 14 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00π.μ. στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων. Στην συγκέντρωση θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Οι ίδιοι απαιτούν άμεσες λύσεις όπως:

Προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτων σε όλα τα νοσοκομεία όπως και στο νοσοκομείο Χανίων, δημιουργία ΜΕΘ, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.Να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους
η 13η και 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.Να αποδοθεί το 0,5 του τακτικού προϋπολογισμού για τα έτη 2020-2021.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν τα εξής:

“Συνάδελφοι Συναδέλφισσες,

Καμία επανάπαυση! Ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα για εμάς και τα παιδιά μας, που τα ντύνουν με ωραία λόγια. Ήδη έχουμε γίνει μάρτυρες των αντεργατικων- αντιλαϊκών νόμων που ψηφίστηκαν μέσα στην πανδημία από την κυβέρνηση για να προστεθούν σε αυτούς που είχαν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι εντολές των επιχειρηματικών ομίλων είναι να συνεχίσουν σε αυτή την πορεία και δεν θα σταματήσουν αν εμείς δεν τους σταματήσουμε.

Γι’ αυτό με κάθε τρόπο προσπαθούν να εμποδίσουν και να πνίξουν κάθε διεκδικητή φωνή. Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο το γεγονός την στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή που έφθασαν την μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων να παίρνουν συντάξεις που δεν φθάνουν για τις 15ημερες του μήνα , να έρχονται και να πετούν στη χάση και την φέξη κάποια αντίδωρο όπως αυτό των 250 Ευρώ που πρόσφατα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Κάνουμε καθαρό στους πάντες ότι με φιλοδωρήματα δεν μας κοροϊδεύετέ, αγωνιζόμαστε απαιτούμε και διεκδικούμε ότι άδικα μας έχετε αφαιρέσει.

Παίρνουν όμως τις απαντήσεις που τους αξίζουν από τους συναδέλφους αλλά και από τους αγώνες που έδωσαν τα παιδιά μας , η νέα βάρδια της εργατικής τάξης απέναντι στους επιχειρηματικούς κολοσσούς παγκόσμιου μεγέθους με θετικό αποτέλεσμα.

Οι απόμαχοι της δουλειάς , αλλά όχι της ζωής και του αγώνα, δίνουμε για μία ακόμα φορά το αγωνιστικό μας παρόν και θα συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο, αφού γνωρίζουμε πως ό,τι μέχρι σήμερα καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αλλά και να κερδίσουμε, είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας. Θα κερδίσουμε και θα λύσουμε προβλήματα μόνο με την μαζική συμμετοχή και την πύκνωση των γραμμών μας στους αγώνες.

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΜΝΗΣΙΑ- ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΩΝ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ,ΟΥΤΕ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΔΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ

ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΜΑΣ ΠΗΡΑΤΕ ΠΟΛΛΑ”

zarpanews.gr

The post Στα Χανιά η αγωνιστική συγκέντρωση των συνταξιούχων της Κρήτης – Τα αιτήματα του αγώνα τους appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα