Μητσοτάκης: Ούτε μια κουβέντα για τον Πάτση – «Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Μητσοτάκης στην τοποθέτησή του, απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στο σκάνδαλο Πάτση και αντιθέτως, επιχείρησε να ρίξει τη «μπάλα» στο γήπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απεχθή υπόθεση του βιασμού της 12χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την ομιλία του, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας ότι κάποιοι χυδαίοι βάζουν σε ανατριχιαστικές υποθέσεις πολιτικό πρόσημο.

Για τα περιστατικά

παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

«Είναι μία μάστιγα της εποχής, είναι εγκλήματα αποτρόπαια τα οποία κινούνται στα υπόγεια της κοινωνίας, όμως πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι εξιχνιάζονται πια από την Αστυνομία. Αναδεικνύεται πλήρως η σοκαριστική τους διάσταση, σε απόλυτη συνεργασία με τη Δικαιοσύνη και με πολύ μεγάλη μεθοδικότητα. Όλοι αυτοί οι οποίοι πρέπει να λογοδοτήσουν, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Και όλο αυτό -θα το πω όπως το αισθάνομαι- σε πείσμα όσων χυδαίων βάζουν πολιτικά πρόσημα σε ανατριχιαστικές πράξεις. Είναι απλά ντροπή αυτό το οποίο έγινε τις τελευταίες εβδομάδες», είπε, προσθέτοντας ότι δεν είναι τυχαίο, βέβαια, ότι εκείνοι που σήμερα υπαινίσσονται ευθύνες του «συστήματος», ήταν οι ίδιοι «σύστημα» για 4,5 χρόνια, χθες. Δεν εντόπισαν καν τον κίνδυνο. Αντίθετα, μειώθηκαν και οι ποινές για τέτοια απεχθή αδικήματα.

Τώρα, όμως, είναι πολύ σημαντικό ότι το απόστημα πια έχει σπάσει. Αυτές οι σπείρες της φρίκης εξαρθρώνονται. Η τιμωρία είναι πλέον όσο σκληρή μας επιτρέπει ο νόμος. Άρα, το πιο σμαντικό είναι πώς θα αντιμετωπίσουμε την επανάληψη τέτοιων φαινομένων στο μέλλον και πώς θα αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες.

Το εθνικό σχέδιο δράσης κατά της κακοποίησης παιδιών

«Να θυμίσω ότι στο υπουργικό έχουμε εγκρίνει το εθνικό σχέδιο δράσης κατά της κακοποίησης των παιδιών. Το κάναμε πριν έρθει το φρικιαστικό περιστατικό στον Κολωνό. Έχουμε εντοπίσει που είναι οι δυσκολίες , η γραφειοκρατία. Πολλές φορές λείπει εξειδικευμένο προσωπικό. Απουσιάζει ενιαίο πρωτόκολλο δράσης. Θα ζητήσω τη στήριξη όλων των κομμάτων. Ειδικά σε αυτό το θέμα δεν χωρούν κομματικές αντιπαραθέσεις. Έχουν γίνει πράγματα, έχουμε περισσοτέρους ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, δομές, διδάσκεται η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία μας», συμπλήρωσε.

ΚΥΑ για υψηλότερο επίδομα θέρμανσης

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα υπογραφεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το υψηλότερο επίδομα θέρμανσης. «Φέτος θα διαθέσουμε 300 εκατομμύρια αντί 174 εκατομμυρίων που διαθέσαμε πέρσι».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με τα μέτρα στήριξης που υλοποιεί και δρομολογεί η κυβέρνηση . «Έχει σημασία να είμαστε συνεπείς στην υλοποίηση του προγραμματισμού μας ειδικά στην δευτερογενή διαδικασία όσων πρέπει να γίνονται δηλαδή μετά την κατάθεση των νομοσχεδίων», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο ότι εντός του Νοεμβρίου θα εφαρμοστούν οριστικά τα μέτρα που αφορούν αγρότες, κτηνοτρόφους και από τις αρχές του 2023 η αύξηση των αποδοχών στους γιατρούς του ΕΣΥ αλλά και οι ρυθμίσεις για το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων

Όπως είπε, «είμαστε σε θέση να δρομολογήσουμε αυτά τα μέτρα γιατί η οικονομία μας πήγε καλύτερα και γιατί με συνετό τρόπο δημιουργήσαμε πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο. Επανέλαβε, πάντως, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει δημοσιονομική απόκλιση και ότι τα μέτρα θα είναι λελογισμένα.

«Επιστρέφουμε το μέρισμα της ανάπτυξης στην κοινωνία και στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας», είπε.

Αναφέρθηκε διεξοδικά στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» που θα τεθεί τις επόμενες μέρες σε διαβούλευση. Πρόκειται είπε για μία σημαντική πρωτοβουλία, ύψους 1,8 δις ευρώ, που περιλαμβάνει ευνοϊκές πρόνοιες, με σημαντικότερη τα ευνοϊκά δάνεια, με στήριξη και του ελληνικού δημοσίου ώστε το αντίτιμο του δανείου μικρότερο από το ενοίκιο. Αυτή η πρωτοβουλία πλαισιώνεται και από πρωτοβουλίες αναβάθμισης κτισμάτων, φοιτητικές εστίες και παραχώρηση οικοπέδων του δημοσίου, πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε ακόμα στην εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων, η οποία βαίνει προς ολοκλήρωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

ieidiseis.gr

The post Μητσοτάκης: Ούτε μια κουβέντα για τον Πάτση – «Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα