«Μητσοτάκης… effect»: Ζαλισμένοι υπουργοί και βουλευτές για τον χρόνο των εκλογών

Με το παιχνίδι της κολοκυθιάς αρχίζει και μοιάζει ο χρόνος της διενέργειας των εκλογών, καθώς, σε πολύ τακτά διαστήματα, εκπέμπονται διαφορετικά μηνύματα από το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προφανώς αναζητεί το πιο ευνοϊκό διάστημα προκειμένου να ορίσει τις κάλπες.

Πλέον, ωστόσο, τα περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν, ενώ πληθαίνουν τα ζητήματα που καλείται να διαχειριστεί η κυβερνητική πλειοψηφία καθ’ οδόν προς τις εκλογές. Από χθες, στο παζλ

μπήκε πιο εμφατικά και η παράμετρος των τουρκικών εκλογών, καθώς ο Τούρκος Πρόεδρος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επίσπευσής τους από τις 18 Ιουνίου που αρχικώς είχαν προγραμματιστεί, πιθανότατα στις 30 Απριλίου.

Πρόκειται για μία κρίσιμη παράμετρο, καθώς, όπως έχει πει και δημόσια ο κ. Μητσοτάκης, ο χρόνος ανάμεσα στις δύο κάλπες που θα μεσολαβήσει λόγω της απλής αναλογικής είναι καλύτερο να είναι ο μικρότερος δυνατός.

Επιπρόσθετα, μία σειρά από δύσκολα θέματα που θα ήθελε να έχει κλείσει πριν από τις κάλπες το κυβερνητικό επιτελείο, δεν δείχνουν να κλείνουν. Μάλλον το αντίθετο, αφού και στο σκάνδαλο των υποκλοπών αναμένονται εξελίξεις μετά την έρευνα της ΑΔΑΕ, ενώ και τα σκάνδαλα τύπου Πάτση συνεχίζονται, με προαναγγελία, μάλιστα, από φιλοκυβερνητικές εφημερίδες (μετά την παραίτηση Χειμάρα), ότι έχουν μπει στο στόχαστρο της Ν.Δ. άλλοι δύο τουλάχιστον βουλευτές για ύποπτες και παράνομες συναλλαγές με το δημόσιο.

Ωστόσο, όσο περνούν οι εβδομάδες και το εκλογικό τοπίο δεν αποσαφηνίζεται με ακρίβεια, τόσο εντείνεται η νευρικότητα στην πολιτική σκηνή, με τη χώρα να έχει πνιγεί από ένα τοξικό νέφος, το οποίο ουδείς μπορεί να πει με ασφάλεια πότε ακριβώς θα τελειώσει.

Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις το μοναδικό θέμα συζήτησης μεταξύ των «γαλάζιων» βουλευτών είναι αυτό, ενώ και οι υπουργοί, όσο και αν έχουν επιφορτιστεί με νομοθετικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ολοκληρώσουν μέσα στους δύο με τρεις πρώτους μήνες του 2023, είναι προφανές ότι με το ένα πόδι είναι στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης διέρρευσε προ διημέρου μέσω συνεργατών του ότι οι εκλογές θα γίνουν από τον Απρίλιο και μετά, αλλά και ότι παραμένει πιστός στη δέσμευσή του για εξάντληση της τετραετίας.

Την τελευταία αυτή αποστροφή πολλοί ερμήνευσαν ως εγκατάλειψη του σεναρίου της πρώτης κάλπης στις 2 ή στις 9 Απριλίου και επαναφορά εκείνου για διεξαγωγή των πρώτων εκλογών τον Μάιο. Αυτό, βεβαίως, μπορεί να φέρει αναταραχή στο θέμα της διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αν και χθες, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είπε ότι και σε αυτή την περίπτωση, το σύστημα είναι έτοιμο για να διεξαχθούν απρόσκοπτα.

ieidiseis.gr

The post «Μητσοτάκης… effect»: Ζαλισμένοι υπουργοί και βουλευτές για τον χρόνο των εκλογών appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης…, Ζαλισμένοι,mitsotakis…, zalismenoi