Μέσα από γυάλινο κλουβί μίλησε ο Μπάιντεν στη Βαρσοβία

Μέσα από ένα αλεξίσφαιρο «κλουβί» μίλησε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην Πολωνία. Ο Μπάιντεν έστειλε μήνυμα πως η Ρωσία και ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν στην Ουκρανία.

Το διάγγελμα Μπάιντεν μεταδόθηκε live. Όταν άνοιξε το πλάνο, φάνηκε ότι εκφωνούσε την ομιλία του υπό ένα προστατευμένο περιβάλλον. Δείτε τη φωτογραφία:

«Πριν από σχεδόν ένα χρόνο μίλησα εδώ

στη Βαρσοβία. Μερικές εβδομάδες μετά ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε τη δολοφονική του επίθεση στην Ουκρανία, τη μεγαλύτερη χερσαία επίθεση από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη. Ένα χρόνο πριν όλοι περίμεναν την πτώση του Κιέβου και έρχομαι από το Κίεβο και έχω να πω ότι το Κίεβο στέκεται ισχυρό, σημείωσε και συνέχισε:

Το Κίεβο στέκεται περήφανο. Το Κίεβο στέκεται ψηλά. Και πάνω από όλα το Κίεβο στέκεται ελεύθερο. Οταν η Ρωσία εισέβαλε δεν δοκιμάστηκε μόνο η Ουκρανία, ολόκληρος ο κόσμος δοκιμάστηκε. Η Ευρώπη δοκιμάστηκε. Η Αμερική δοκιμάστηκε. Το ΝΑΤΟ δοκιμάστηκε. Όλες οι δημοκρατίες δοκιμάστηκαν », ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν από την Πολωνία όπου βρίσκεται μετά την επίσκεψή του στο Κίεβο.

Ο Μπάιντεν είπε ότι οι σύμμαχοι στάθηκαν ισχυροί απέναντι στην επιθετικότητα της Ρωσίας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι ο Πούτιν πίστευε ότι το ΝΑΤΟ θα διασπαστεί και θα διαιρεθεί, αλλά αντίθετα το ΝΑΤΟ είναι πιο ενωμένο από πριν.

Σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα διαιρεθεί και η υποστήριξη προς την Ουκρανία δεν θα κλονιστεί. Ότι η κτηνωδία δεν θα αλέσει ποτέ τη θέληση των ελεύθερων και ότι η Ουκρανία δεν θα αποτελέσει ποτέ νίκη της Ρωσίας.

Ο Τζο Μπάιντεν είπε ακόμα ότι «όταν ο Πούτιν διέταξε τα τανκς να εισβάλουν στην Ουκρανία, πίστευε ότι θα υποχωρούσαμε, αλλά έκανε λάθος. Η δημοκρατία ήταν πολύ ισχυρή και αντί για μια εύκολη νίκη ο Πούτιν έφυγε με τις ρωσικές δυνάμεις σε σύγχυση».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιχείρησε να μετατρέψει σε όπλο την ενέργεια για να κάμψη την υποστήριξη στην Ουκρανία αλλά δεν τα κατάφερε και τόνισε πως η Ουκρανία εξακολουθεί να είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη ένα χρόνο μετά την εισβολή του Πούτιν.

Όπως είπε η σημαία της Ουκρανίας κυματίζει περήφανα και ότι η Ουκρανία εξακολουθεί να είναι ανεξάρτητη και δημοκρατική.

Ο Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε ότι ο πόλεμος ήταν μια τραγωδία και ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο. Συμπλήρωσε ότι «όλοι μαζί διασφαλίζουμε ότι η Ουκρανία μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της».

Παράλληλα, ο κ. Μπάιντεν υποστήριξε ότι η ΕΕ προσέφερε πρωτοφανή στήριξη στην Ουκρανία. Τόνισε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπάθησε να λιμοκτονήσει τον κόσμο και να επιδεινώσει μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση, αλλά αντίθετα οι ΗΠΑ και η G7 ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης και την ενίσχυση του παγκόσμιου εφοδιασμού τροφίμων.

Ο Τζο Μπάιντεν επανέλαβε τη δέσμευση του ΝΑΤΟ να παραμείνει ενωμένο για να διασφαλίσει ότι «η λαχτάρα και ο πόθος του Πούτιν για γη και εξουσία θα αποτύχει».

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε: «Ο Πούτιν δεν αμφιβάλλει πλέον για τη δύναμη του συνασπισμού μας, αλλά εξακολουθεί να αμφιβάλλει για την πεποίθησή μας».

Πρόσθεσε ξανά ότι σε αυτόν τον πόλεμο διακυβεύεται η ελευθερία.

Join me as I deliver remarks ahead of the one-year anniversary of Russia’s brutal and unprovoked invasion of Ukraine. https://t.co/5oU0E5T3aS

President Biden (@POTUS) February 21, 2023

Το ΝΑΤΟ πιο ενωμένο από ποτέ

«Ο ουκρανικός λαός είναι πολύ γενναίος. Η Αμερική, η Ευρώπη, ένας συνασπισμός εθνών από τον Ατλαντικό έως τον Ειρηνικό – ήμασταν πολύ ενωμένοι. Η δημοκρατία ήταν πολύ ισχυρή. Αντί για μια εύκολη νίκη που αντιλαμβανόταν και προέβλεπε, ο Πούτιν έφυγε με καμένα τανκς και τις δυνάμεις της Ρωσίας σε αποσύνθεση», δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βαρσοβία της Πολωνίας.

Ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι ο πόλεμος του Πούτιν ώθησε τη Φινλανδία και τη Σουηδία να ξεκινήσουν τη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ.

«Πίστευε ότι το ΝΑΤΟ θα σπάσει και θα διχαστεί. Αντ’ αυτού, το ΝΑΤΟ είναι πιο ενωμένο από ποτέ άλλοτε. Πίστευε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως όπλο την ενέργεια, να κάμψει την αποφασιστικότητα της Ευρώπης, και αντ’ αυτού, εργαζόμαστε για να τερματίσουμε την εξάρτηση της Ευρώπης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Τα εγκλήματα πολέμου θα τιμωρηθούν

Ο Μπάιντεν επανέλαβε ότι τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τη Ρωσία θα τιμωρηθούν.

Τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία καθώς η χώρα υπερασπίζεται τον εαυτό της.

Αποκάλυψε ακόμα πως θα φιλοξενήσει τα μέλη του ΝΑΤΟ το επόμενο έτος σε μια σύνοδο κορυφής για τον εορτασμό της 75ης επετείου του οργανισμού.

Η Ουκρανία δεν θα είναι ποτέ μια νίκη για τη Ρωσία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τρίτη ότι «η Ουκρανία δεν θα είναι ποτέ μια νίκη για τη Ρωσία», καθώς απευθύνθηκε σε μεγάλο πλήθος στη Βαρσοβία της Πολωνίας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Για τους ελεύθερους ανθρώπους που αρνούνται να ζήσουν σε έναν κόσμο απελπισίας και ξέρετε, αυτή ήταν μια εξαιρετική χρονιά από κάθε άποψη», δήλωσε ο Μπάιντεν. “Εξαιρετική κτηνωδία των ρωσικών δυνάμεων και των μισθοφόρων. Έχουν διαπράξει αθλιότητες, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας χωρίς ντροπή ή τύψεις”.

Ο Μπάιντεν συνέχισε να εκθέτει τις ενέργειες που έχει κάνει ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου.

«Έχουν στοχοποιήσει αμάχους με θάνατο και καταστροφή», είπε. «Χρησιμοποίησαν τον βιασμό ως όπλο πολέμου. Κανείς, κανείς δεν μπορεί να αποστρέψει τα μάτια του από τις φρικαλεότητες που διαπράττει η Ρωσία. Είναι αποτρόπαιο. Είναι αποτρόπαιο. Αλλά εξαιρετικά, επίσης, ήταν η αντίδραση του ουκρανικού λαού και του κόσμου».

«Ένα χρόνο αφότου άρχισαν να πέφτουν οι βόμβες, τα ρωσικά τανκς εισέβαλαν στην Ουκρανία. Η Ουκρανία εξακολουθεί να είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη. Από τη Χερσώνα μέχρι το Κίεβο, η γη έχει ανακτηθεί».

Έχουμε «δύσκολες και πικρές ημέρες» μπροστά μας

«Δύσκολες και πικρές ημέρες» είναι μπροστά μας καθώς η Ουκρανία συνεχίζει να υπερασπίζεται τον εαυτό της από τη Ρωσία, δήλωσε ο Μπάιντεν.

Καθώς ο πόλεμος πλησιάζει στον ένα χρόνο, οι επόμενοι μήνες θα συνεχίσουν να είναι δύσκολοι για τους Ουκρανούς, καθώς υπερασπίζονται τη χώρα τους, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, εξετάζοντας τι πρόκειται να ακολουθήσει στη σύγκρουση.

Ο Μπάιντεν είπε σε ομιλία του στην Πολωνία την Τρίτη ότι υπάρχουν «πολλά για τα οποία μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι», αλλά κάλεσε επίσης τους συμμάχους να είναι «ειλικρινείς και με καθαρό βλέμμα καθώς κοιτάμε το έτος που έρχεται».

Ο πρόεδρος είπε ότι ο αγώνας για την ελευθερία είναι κάτι που θα είναι πάντα δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα «πάντα σημαντικό».

«Καθώς η Ουκρανία συνεχίζει να υπερασπίζεται τον εαυτό της απέναντι στη ρωσική επίθεση και να εξαπολύει τη δική της αντεπίθεση, θα συνεχίσουν να είναι δύσκολες και πολύ πικρές μέρες. Νίκες και τραγωδίες», δήλωσε.

Ο Μπάιντεν πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικοί σύμμαχοί τους θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία, καθώς και να «θέσουν προ των ευθυνών τους όσους ευθύνονται για αυτόν τον πόλεμο».

Το μήνυμα στο ρωσικό λαό: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση στη Ρωσία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αντέκρουσε τους ισχυρισμούς που διατύπωσε την Τρίτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας ότι η Δύση δεν επιδιώκει να ελέγξει τη Ρωσία.

«Απόψε, μιλώ για άλλη μια φορά στον λαό της Ρωσίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα έθνη της Ευρώπης δεν επιδιώκουν να ελέγξουν ή να καταστρέψουν τη Ρωσία. Η Δύση δεν σχεδίαζε να επιτεθεί στη Ρωσία, όπως είπε σήμερα ο Πούτιν», δήλωσε ο Μπάιντεν την Τρίτη σε ομιλία του στη Βαρσοβία της Πολωνίας.

Και πρόσθεσε: «Αυτός ο πόλεμος δεν είναι ποτέ μια αναγκαιότητα. Είναι μια τραγωδία. Ο πρόεδρος Πούτιν επέλεξε αυτόν τον πόλεμο».

Ο Μπάιντεν επανέλαβε ότι η Ουκρανία πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της, ενώ ο Πούτιν επιλέγει να συνεχίσει τον πόλεμο, ενώ ο Πούτιν έχει την επιλογή να τερματίσει τον πόλεμο όποτε το αποφασίσει.

Ντούντα: Είμαστε αλληλέγγυοι με την Ουκρανία και θα είμαστε αλληλέγγυοι με την Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα ευχαρίστησε την Τρίτη τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Κογκρέσο των ΗΠΑ για την υποστήριξη της Ουκρανίας σε ομιλία του έξω από το Βασιλικό Κάστρο στη Βαρσοβία της Πολωνίας.

«Καθώς ξεκίνησε η ρωσική εισβολή πλήρους κλίμακας, όλοι πίστευαν ότι η Ουκρανία θα έπεφτε μέσα σε 72 ώρες, μέσα σε τρεις ημέρες», είπε, ευχαριστώντας για «τον ηρωισμό των υπερασπιστών της Ουκρανίας» και «την υποστήριξη που παρείχε στην Ουκρανία ο ελεύθερος κόσμος».

Ο Ντούντα μίλησε στο πλήθος μετά από συνομιλίες με τον Μπάιντεν στην πολωνική πρωτεύουσα, καθώς ο Αμερικανός ηγέτης συνεχίζει την περιοδεία του στην περιοχή ενόψει της συμπλήρωσης ενός έτους από τη βίαιη και απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Είμαστε αλληλέγγυοι με την Ουκρανία και θα είμαστε αλληλέγγυοι με την Ουκρανία», είπε.

«Ζήτω η ελεύθερη Ουκρανία. Ζήτω η συμμαχία της Δημοκρατίας της Πολωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ζήτω το ΝΑΤΟ, ζήτω ο ελεύθερος κόσμος, ζήτω η Πολωνία. Δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς αλληλεγγύη», πρόσθεσε ο Ντούντα.

ieidiseis.gr

The post Μέσα από γυάλινο κλουβί μίλησε ο Μπάιντεν στη Βαρσοβία appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μέσα, Μπάιντεν, Βαρσοβία,mesa, bainten, varsovia