Με τροχήλατο οδοντιατρικό μηχάνημα για ΑμΕΑ εξοπλίστηκε το χειρουργείο του Νοσοκομείου Χανίων – Πρώτη επέμβαση σε άτομο με αυτισμό

Το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ‘’Ο Άγιος Γεώργιος’’ στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας εξοπλίστηκε με τροχήλατο οδοντιατρικό μηχάνημα το οποίο τοποθετήθηκε μόνιμα στον χώρο των χειρουργείων και έτσι πλέον θα προσφέρονται εξειδικευμένες οδοντιατρικές υπηρεσίες σε ασθενείς, παιδιά και ενήλικες, με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ) υπό γενική αναισθησία.

Αυτό προέκυψε μέσα από την στενή συνεργασία της Διοίκησης του Νοσοκομείου με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ΑμΕΑ Νομού Χανίων, την

Διεύθυνση Προγραμματισμού της 7 ης ΥΠΕ και φυσικά με τους Οδοντιάτρους κα Ψαράκη και κοΒελιβασάκη, τους Αναισθησιολόγους και Νοσηλευτές του Νοσοκομείου μας.

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε η πρώτη επέμβαση σε νεαρό ασθενή που αντιμετωπίζει το φάσμα του αυτισμού με απόλυτη επιτυχία. Το χειρουργείο συνέπεσε χρονικά με την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε.

zarpanews.gr

The post Με τροχήλατο οδοντιατρικό μηχάνημα για ΑμΕΑ εξοπλίστηκε το χειρουργείο του Νοσοκομείου Χανίων – Πρώτη επέμβαση σε άτομο με αυτισμό appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα