Με καλό καιρό τα Θεοφάνεια στα Χανιά | Δες που θα πέσεις για το σταυρό

Με καλό καιρό που βολεύει τον κόσμο να παραστεί στις εκδηλώσεις, αναμένεται να εορταστούν σήμερα τα Θεοφάνια στα Χανιά.

Αναλυτικά:

Με την ευκαιρία της Εορτής των Αγίων Θεοφανίων το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ι.Μ. Κυδωνίας & Αποκορώνου και του Ναυστάθμου Κρήτης:

ΩΡΑ 06.30

Όρθρος-Θεία Λειτουργία-Μέγας Αγιασμός στον Μητροπολιτικό

Ναό των Χανίων.

ΩΡΑ 10.30

Σχηματισμός πομπής προς το Λιμένα Χανίων όπου θα γίνει η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και καθαγιασμού των υδάτων.

Η καθιερωμένη τελετή καθαγιασμού των υδάτων θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 06-01-2018 και ώρα 11:00 π.μ., στην κεντρική δεξαμενή υδροδότησης της πόλης των Χανίων που βρίσκεται στην ενορία του Αγίου Ιωάννη (στο τέρμα της οδού Ηγουμένου Γαβριήλ).

Από τη Δημοτική Κοινότητα Σούδας γνωστοποιείται ότι με την ευκαιρία της Εορτής των Αγίων Θεοφανείων, αύριο, Σάββατο 6 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις στη Δ.Ε. Σούδας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θεία λειτουργία – Μέγας Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στους Ιερούς Ναούς Αγ. Νικολάου και Αγ. Νεκταρίου, στις αντίστοιχες ενορίες. Η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και καθαγιασμού των υδάτων θα πραγματοποιηθεί στο Λιμάνι της Σούδας στις 10.30. Την ίδια ώρα θα τελεστεί καθαγιασμός των υδάτων και στον λιμενίσκο της Κάτω Σούδας (μπροστά από το Ναυταθλητικό Κέντρο).

Ο Σύλλογος Χειμερινών Κολυμβητών Χανίων, που ιδρύθηκε το 1977 με έδρα το Καλαμάκι Χανίων, σε συνεργασία με την Ενορία Αγίου Φανουρίου Γαλατά, σας καλεί για 41η συνεχόμενη χρονιά, στο κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας του το Σάββατο 6 Ιανουαρίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ανήμερα των Φώτων, στην πλαζ στο Καλαμάκι στις 12 το μεσημέρι και θα ακολουθήσει παραδοσιακό κέρασμα.Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει για το πρόγραμμα εορτασμού των Θεοφανείων , το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018:Ώρα 11:00 π.μ. ο Αγιασμός των υδάτων στο λιμανάκι του Πλατανιά.Ώρα 11:00 π.μ. ο Αγιασμός των υδάτων στην παραλία του Γερανίου.Ώρα 11:00 π.μ. ο Αγιασμός των υδάτων στην παραλία του Ταυρωνίτη.Ώρα 11:00 π.μ., ο Αγιασμός των υδάτων στην παραλία των Καμισιανών.Ώρα 12:00 μ.μ.,ο Αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι Κολυμβαρίου.

Η ρίψη του τιμίου Σταυρού θα γίνει από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα