«Μαύρο Ρόδο»: Σε ποιο χωριό γυρίζεται η σειρά

Ένα από τα δυνατά σημεία των τηλεοπτικών σειρών, εκτός φυσικά από το σενάριο και το καστ, είναι το μέρος και το σκηνικό που αυτή θα γυριστεί.

Δεν είναι λίγες οι σειρές που ξεχώρισαν γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, όταν δηλαδή φεύγουν από κάποιο στούντιο και κάνουν γυρίσματα σε ελληνικές πόλεις και χωριά.

Μια τέτοια περίπτωση της φετινής τηλεοπτικής σεζόν είναι και το «Μαύρο Ρόδο». Η σειρά του Mega που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και καθηλώνει το τηλεοπτικό κοινό όταν προβάλλεται έχει γυριστεί σε μεγάλο μέρος της στην Πελοπόννησο, σε ένα

από τα πιο όμορφα χωριά της.

Στο επίκεντρο της ιστορίας της σειράς βρίσκεται η αδελφή Ελισάβετ. Μια γυναίκα η οποία έχει αφιερώσει τη ζωή της στον Θεό. Η στενή σχέση της με τα θεία ξεκινά ήδη από πολύ μικρή ηλικία. Η ίδια όταν ήταν μικρή είχε πάθει μηνιγγίτιδα και οι γονείς της την έταξαν στη Παναγία. Έτσι όταν το κορίτσι έγινε καλά, το προέτρεψαν να ακολουθήσει τη μοναστική ζωή.

Η ανατροπή στη ζωή της θα έρθει μετά από έναν μεγάλο σεισμό, όταν το μοναστήρι θα υποστεί μεγάλες ζημιές. Τότε η ηγουμένη ζητά από την αδελφή Ελισάβετ η οποία είναι ακόμη δόκιμη καλόγρια να πάει για λίγο καιρό στο χωριό της που βρίσκεται έξω από τα Γιάννενα μέχρι αποκατασταθούν οι ζημιές.

Εκεί, η αδελφή Ελισάβετ θα βρεθεί σε ένα πάρτι που θα οργανώσει η θετή αδελφή της και θα γνωρίσει έναν νεαρό με τον οποίο θα ερωτευτούν. Εκείνος θα την κυνηγήσει ως το μοναστήρι και θα ξεκινήσουν τα διλήμματα.

Το βασικό σκηνικό, λοιπόν, για τα γυρίσματα του Μαύρου Ρόδου είναι η πανέμορφη Καρύταινα. Ένα χωριό στην Πελοπόννησο αρκετά γραφικό και φυσικά αρκετά γνωστό σε όποιον εξερευνεί την περιοχή στις αποδράσεις του.

Πλάνα της σειράς είναι τραβηγμένα σε κοινόχρηστους χώρους, δρόμους και φυσικά στην πλατεία του χωριού. Το ιστορικό ορεινό χωριό της Καρύταινας βρίσκεται περίπου 55 χιλιόμετρα μακριά από την Τρίπολη και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 550 μέτρων.

Εκτός από το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, ο παραδοσιακός αυτός οικισμός ξεχωρίζει επίσης για τον μεσαιωνικό του χαρακτήρα. Περπατώντας κανείς στους δρόμους θα δει εκτός από το κάστρο, παραδοσιακά σπιτάκια και εκκλησίες βυζαντινού ρυθμού.

Πρόκειται για ένα χωριό που έχει και ιστορικό ενδιαφέρον μιας και η απελευθέρωση της Καρύταινας σηματοδοτεί και την πρώτη μεγάλη νίκη των Ελλήνων απέναντι στους Τούρκους υπό τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, στην περίφημη Μάχη της Καρύταινας στις 27 Μαρτίου 1821. Κάπως έτσι ερμηνεύεται και το γεγονός ότι το κάστρο της Καρύταινας βρισκόταν μαζί με τον Κολοκοτρώνη στα παλιά χαρτονομίσματα των πέντε χιλιάδων δραχμών.

Η Καρύταινα αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου και το σίγουρο είναι ότι αν βρεθείς εκεί θα απολαύσεις φύση, καλό φαγητό και φιλοξενία. Και το πιθανότερο είναι ότι θα επιστρέψεις ξανά μια άλλη εποχή του χρόνου!

exploringgreece.tv

The post «Μαύρο Ρόδο»: Σε ποιο χωριό γυρίζεται η σειρά appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαύρο Ρόδο,mavro rodo