Μαρκέλλα Γιαννάτου: Είπαν ότι μπήκα στις Άγριες Μέλισσες γιατί είμαι η σύντροφος του σκηνοθέτη

Η Μαρκέλλα Γιαννάτου, που αυτή την περίοδο υποδύεται τη Ζωή Μεγαρίτη στις «Άγριες Μέλισσες», μιλά στη Realife για τη σειρά που σπάει ταμεία, για τον ρόλο της γυναίκας τότε και σήμερα, για την επιθυμία της να γίνει μητέρα, αλλά και για την αντίθεσή της στον θεσμό του γάμου. Μια ταλαντούχα καλλιτέχνις, με όρεξη για ζωή, που δεν βολεύεται σε συμβατικότητες…

Τηλεοπτική επιστροφή με δυνατό ρόλο. Αν και βασανισμένη, η Ζωή Μεγαρίτη βρίσκει ερωτική διέξοδο…   Είναι μια γυναίκα καταπιεσμένη στον γάμο της, γιατί δεν περνά καλά, δεν συμφωνεί καθόλου με αυτά που κάνει ο σύζυγός

της. Ισχύει ότι έχει βρει μια διέξοδο, αλλά δεν είναι ότι ήθελε, ντε και καλά, να βρει μια ερωτική διέξοδο. Έτσι της προέκυψε, γιατί έψαχνε πάντα τρόπο να ξεφύγει. Τη βρίσκουμε σε αυτή τη φάση, αλλά δεν ξέρουμε πού θα πάει.

Υπάρχει περίπτωση να δούμε διαζύγιο;  Ειλικρινά δεν ξέρω. Μέχρι τον αριθμό επεισοδίων που έχω διαβάσει, δεν υπάρχει διαζύγιο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι, καθώς ο γάμος της δεν φτιάχνει. Ίσα-ίσα που από επεισόδιο σε επεισόδιο, τα πράγματα γίνονται χειρότερα.

Θα μας δώσεις ένα σπόιλερ για τη σειρά;  Οι ήδη υπάρχουσες οικογενειακές κόντρες γίνονται ακόμη πιο έντονες και σιγά-σιγά η Ζωή προσπαθεί να πάρει θέση.

Άρα ενισχύει τον ρόλο της ως γυναίκας;  Ναι, ως χαρακτήρας δεν είναι μια γυναίκα που θα καθίσει στη γωνία της. Σε καμία περίπτωση. Προς το παρόν, προσπαθούν να προσαρμοστούν στο νέο μέρος όπου έχουν μετακομίσει. Σιγά-σιγά τον βρίσκει τον τρόπο της.

Σε συνέντευξη, πριν από 14 χρόνια, σε είχα ρωτήσει ποιο είναι το μεγαλύτερο ψέμα που έχεις πει και είχες απαντήσει ότι λες ψέματα
Ναι, από τότε έχω πει σίγουρα περισσότερα (γελάει)! Λέω ψέματα για να αποφύγω πράγματα. Συνήθως λέω ψέματα όταν δεν θέλω να κάνω κάτι. Το ψέμα βγαίνει αβίαστα σε καλέσματα και περιστάσεις που δεν θέλω να συμμετάσχω. Εκεί μου βγαίνει πολύ εύκολα ένα τεράστιο ψέμα, ότι έχω πρόβα, ότι δεν προλαβαίνω…

Αν δεν θες κάτι, δεν θα το κάνεις λοιπόν…
Όχι, μπορεί και να το κάνω, απλώς η ψυχούλα μου το ξέρει πόσο ταλαιπωρούμαι! Δεν είμαι τόσο ισχυρός χαρακτήρας, ώστε να κάνω ό,τι γουστάρω. Όχι. Καταπιέζομαι σε πολλά πράγματα.

Θα άφηνες τα πάντα για τον άνδρα της ζωής σου;
Δεν θα το έκανα, όχι, γιατί αργότερα θα χώριζα για να βρω τον εαυτό μου.

Αν και ξέρουμε ποιος είναι ο άνδρας της ζωής σου, είναι προφανές ότι δεν χρησιμοποιείς τη σχέση για λόγους δημοσιότητας. Μιλάμε για τον σκηνοθέτη της σειράς «Αγριες μέλισσες», Λευτέρη Χαρίτο, με τον οποίο είστε ζευγάρι εδώ και 11 χρόνια.

Δεν έχω λόγο να το κάνω τώρα που είμαι 40 χρόνων. Δεν το έκανα σε ηλικίες που θα μπορούσα να το εκμεταλλευτώ. Δεν μπορώ, όμως, να ανεχθώ ένα πράγμα κυρίως: Ζούμε σε μια πατριαρχική κοινωνία και, αν ήμασταν σε αντίστροφες θέσεις με τον σύντροφό μου, δεν θα τον ρωτούσε κανείς για τη σκηνοθέτιδα των «Μελισσών». Αυτό με εκνευρίζει πάρα πολύ. Αν ήμουν εγώ η σκηνοθέτις, ποιος θα ρωτούσε πώς είναι να δουλεύετε με τη γυναίκα σας που σκηνοθετεί τη σειρά; Αυτό είναι τόσο ενοχλητικό! Έχω, λοιπόν, αποφασίσει ότι δεν θα μιλάω. Μου αρέσει που μιλά εκείνος για τη σχέση μας. Φαίνεται πιο δίκαιο. Ας μιλήσει αυτός για το πώς είναι να είμαστε μαζί.

Έχει πει πολύ ωραία λόγια για εσένα πάντως.
Ο Λευτέρης είναι πολύ σπουδαίος άνθρωπος και χαίρομαι κι εγώ πάρα πολύ. Είναι λίγο αστείο γιατί δουλεύω από το 2005 και είναι χαζό ξαφνικά να χάνω το ονοματεπώνυμό
μου και να είμαι η σύντροφος του Λευτέρη Χαρίτου. Δεν βγήκα χθες από τη σχολή.

Τύπου… η Λευτέραινα;

Ναι… Τραγικό! Πριν μπω στις «Μέλισσες», το έγραψαν πολλοί κάπως έτσι, εννοώντας ότι «δείτε ποια είναι η σύντροφος του σκηνοθέτη των “Μελισσών”». Και φυσικά θα σου πω ότι έχουν γίνει και σχόλια ότι μπήκα στη σειρά επειδή είμαι η σύντροφος του Λευτέρη Χαρίτου.

Είναι τραγικό σε αυτή την κοινωνία οι ίδιες οι γυναίκες να κατηγορούν τις γυναίκες.
Έχεις δίκιο, αλλά κι αυτό, λόγω πατριαρχίας γίνεται. Οπως, επίσης, με ρωτούν ποιοι ηθοποιοί από τις «Μέλισσες» μου αρέσουν. Επιλέγω να πω γυναίκες περίπου συνομήλικές μου, όπως η Αμαλία Καβάλη, που υποδύεται τη μοδίστρα. Της έχω αδυναμία. Θεωρώ ότι είναι απίστευτη ηθοποιός. Μου αρέσουν η Ελένη Καρακάση, η Έλλη Τρίγγου, η Μαρία Κίτσου. Το team των γυναικών είναι πάρα πολύ καλό και θα ήταν άδικο να σου μιλήσω μόνο για τον Λεωνίδα Κακούρη ή για τον Γιώργο Γεροντιδάκη.

Θα παντρευόσουν;
Δεν συμφωνώ με τον γάμο, κυρίως γιατί δεν επιτρέπεται σε όλους τους ανθρώπους στη χώρα μας. Εάν επιτραπεί και στους ομοφυλόφιλους, μπορεί να το σκεφτώ. Όχι φυσικά στην εκκλησία.

Έχεις πολύ καλή σχέση με το παιδί του συντρόφου σου. Θα ήθελε να κάνεις δικό σου;
Ναι, θα ήθελα με χαρά! Είμαι υπέρ των παιδιών και μακάρι να προκύψει! Ελπίζω, όταν ξανακάνουμε συνέντευξη, να έχουν αλλάξει τα δεδομένα.

Την υιοθεσία τη σκέφτεσαι;
Φυσικά είμαι ανοιχτή και στην υιοθεσία.

Έχεις γράψει ένα παιδικό παραμύθι.
Λέγεται «Το μπρατσάκι του Φοίβου» από τις εκδόσεις Πεδίο. Η έμπνευση ήρθε επειδή παρατήρησα ότι πολλά παιδάκια φοβούνται το βράδυ πριν κοιμηθούν. Μιλούν για τέρατα, για κροκόδειλους κάτω από το κρεβάτι, για μεγάλους πιθήκους πίσω από την κουρτίνα.

enikos.gr

The post Μαρκέλλα Γιαννάτου: Είπαν ότι μπήκα στις Άγριες Μέλισσες γιατί είμαι η σύντροφος του σκηνοθέτη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα