Μαρίνα Σπυριδάκη – AEGEAN: Τα Χανιά είναι ένας προορισμός που στηρίζουμε και αγαπάμε

Στο Zarpa Radio 89,6 και τον Δημήτρη Παππά μίλησε η διευθύντρια επικοινωνίας της Aegean Μαρίνα Σπυριδάκη, με αφορμή το Forum «CREaTE: Ένα Βιώσιμο Μέλλον για τον Τουρισμό» (Δείτε ΕΔΩ) στο οποίο θα είναι και η ίδια, ομιλήτρια.

Αρχικά η κα Σπυριδάκη αναφέρθηκε στο κομμάτι του τουρισμού στα Χανιά, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά λόγω ιδιότητας αλλά

και καταγωγής: «Δε νομίζω ότι λείπουν πολλά πράγματα από τα Χανιά για να πάνε καλύτερα στο τουριστικό κομμάτι. Σίγουρα όμως ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Πάντα βοηθάει η περισσότερη προβολή και φυσικά το να διατηρήσεις ένα καλό προϊόν, να φροντίζεις η πόλη να είναι καθαρή, με δραστηριότητα, με «ζωή», με event και φυσικά με μια ισορροπία μεταξύ της κίνησης που έχει η πόλη και της κίνησης που αυξάνεται λόγω των επισκεπτών. Ένας προορισμός που σέβεται τον εαυτό του και κοιτάει μακροπόθεσμα, πρέπει να επενδύσει σε υποδομές, όπως και όσοι επενδύουν στον προορισμό αυτό, να το κάνουν με μακροχρόνιο ορίζοντα και να σέβονται την τοπική κοινωνία».

Με αφορμή την πρόσφατη επαναφορά του δρομολογίου ΧανιάΘεσσαλονίκη η κα Σπυριδάκη ανέφερε ότι είχε διακοπεί για κάποιες εβδομάδες για επιχειρησιακούς κυρίως λόγους, ωστόσο πλέον ξεκινάει στις 26 Οκτωβρίου και θα συνεχιστεί για το μεγαλύτερο μέρος της χειμερινής περιόδου. «Αν υπάρχει στήριξη από τον κόσμο θα το κρατήσουμε μέχρι το τέλος της χειμερινής περιόδου για να φτάσουμε έτσι στο καλοκαίρι και στο στάνταρντ δρομολόγιό μας» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Τα τελευταία 10 χρόνια, σχεδόν αδιαλείπτως έχουμε μια βάση στα Χανιά, δηλαδή διανυκτερεύουν ένα με δύο αεροσκάφη μας, ανάλογα με το πρόγραμμά μας. Τα Χανιά είναι έτσι κι αλλιώς ένας προορισμός που και στηρίζουμε και αγαπάμε. Η βασική μας δραστηριότητα είναι φυσικά τα domestic δρομολόγια δηλαδή τα δρομολόγια εσωτερικού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και με περισσότερες πτήσεις το καλοκαίρι.

Ωστόσο και τον χειμώνα συνεχίζουμε με ένα αρκετά δυνατό πρόγραμμα και με πολλές πτήσεις τσάρτερ. Φέτος μόνο με πτήσεις τσάρτερ πετάξαμε σε 16 προορισμούς σε 4 χώρες κυρίως σκανδιναβικές, ενώ είχαμε και πολλούς connecting επιβάτες. Περίπου το 1/3 των επιβατών συνδέονταν με πτήσεις εξωτερικού, είχαν φτάσει δηλαδή στην Αθήνα και από εκεί με τις πτήσεις μας έφταναν στα Χανιά. Οπότε μιλάμε για μία αρκετά έντονη δραστηριότητα

«Σίγουρα η προηγούμενη ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά αλλά νομίζω ότι η αίσθηση που αποκομίσαμε ταξιδεύοντας αυτό το καλοκαίρι με γεμάτα αεροπλάνα και αυξημένη κίνηση σίγουρα αποτυπώνεται και στα νούμερα.  Δεν έχει κλείσει ακόμα το τρίμηνο οπότε δεν μπορώ να δώσω ακόμα συγκεκριμένα στοιχεία, ωστόσο είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από το πώς πήγε η χρονιά και από τις πληρότητες που είναι για μας ένα βασικό στοιχείο.

Αυτό που έχει σημασία ωστόσο είναι να δούμε πόσο θα κρατήσει αυτή η καλή φετινή καλοκαιρινή χρονιά, αν θα έχουμε δηλαδή την περίφημη επιμήκυνση της σεζόν. Σίγουρα δεν είναι κάτι που θα γίνει αμέσως, αφετέρου δεν μπορούν όλοι οι προορισμοί να υποστηρίξουν μία επιμήκυνση της σεζόν.

Χρειάζεται να επενδύσουν όλοι, ο ξενοδοχειακός κλάδος, η εστίαση, γενικά να υπάρχει μια πόλη ζωντανή, να υπάρχει ένα καλό τουριστικό προϊόν και για όσους έρθουν off season. Εμείς βάζουμε τα αεροσκάφη, κάνουμε την επένδυση, αλλά χρειάζεται μια προσπάθεια από όλους και φυσικά μια καλή προβολή συνολικά.

Τέλος, η κα Σπυριδάκη αναφέρθηκε στο θέμα των τιμών στα εισιτήρια:

“Ένα από τα πολλά αρνητική της κρίσης του covid ήταν ότι ο κόσμος φοβήθηκε, «μαζεύτηκε» αρκετά στο πόσο νωρίς έκανε τον ταξιδιωτικό προγραμματισμό του. Έτσι πολλοί επιλέγουν να κλείσουν εισιτήριο την τελευταία στιγμή, δυστυχώς με ό,τι αυτό σημαίνει στο κόστος γιατί στο αεροπορικό κομμάτι, όσο πιο νωρίς κλείσεις, τόσο πιο χαμηλή τιμή θα πετύχεις.

Φαίνεται όμως ότι σταδιακά ανοίγει αυτό το παράθυρο και ο κόσμος αρχίζει να κλείνει κάπως νωρίτερα, οπότε αυτό που λέμε πάντα είναι πρώτον κλείστε έγκαιρα και δεύτερον αξιοποιήστε προσφορές.

Ήδη από τώρα και σίγουρα μέσα στον χειμώνα θα έχουμε πάρα πολλές προσφορές . Θεωρώ ότι κάποιος δεν πρέπει να χάνει αυτές τις προσφορές γιατί πραγματικά θα πετύχει έτσι πολύ χαμηλές τιμές αν το κάνει έγκαιρα. Αν κάποιος αποφασίσει να κάνει ένα ταξίδι την τελευταια στιγμή, μπορέι να μην είναι και τόσο ικανοποιημένος από αυτό που θα δει. Αν προνοήσει δεν θα αντιμετώπισει πρόβλημα”

The post Μαρίνα Σπυριδάκη – AEGEAN: Τα Χανιά είναι ένας προορισμός που στηρίζουμε και αγαπάμε appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα