Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου για ισολογισμό: “Την υποχρηματοδότηση του Δήμου πληρώνουν οι δημότες”

Από τον Ισολογισμό Οικονομικού έτους 2019, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ότι την υποχρηματοδότηση του Δήμου μας   από όλες τις κυβερνήσεις, καλούνται να την καλύψουν οι Αποκορονιώτες που ήδη πληρώνουν δυσβάσταχτους φόρους στο κράτος.

Το 58% των τακτικών εσόδων του Δήμου για το 2019 δηλαδή 3.190.905 ευρώ, είναι φόροι και τέλη.  Η Κρατική επιχορήγηση είναι το υπόλοιπο 42% (2.400.888 ευρώ) και δεν επαρκεί, ούτε για την μισθοδοσία υπαλλήλων και αιρετών.

Το προσωπικό του Δήμου

συνεχώς μειώνεται, με αποτέλεσμα να δίνονται ακριβές εργολαβίες σε ιδιώτες. Η Υπηρεσία Καθαριότητας  υπολειτουργεί παρά τις ελάχιστες προσλήψεις, ενώ παραμένει το καθεστώς  των 8μηνητων των 2μηνητων κτλ  εργαζομένων, παρότι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η υποχρηματοδότηση των κυβερνήσεων προς τις Σχολικές Επιτροπές συνεχίστηκε και το 2019. Ο Δήμος από τα ίδια έσοδα (την δημοτική  φορολογία)  κατέβαλε ποσό σε αυτές, για να καλυφθούν  βασικές λειτουργικές ανάγκες στα σχολεία του Αποκόρωνα. Δηλαδή οι γονείς ξαναβάζουν το χέρι στην τσέπη τους για να λειτουργούν τα σχολεία.

Ο Δήμος, υλοποιώντας κεντρικές κατευθύνσεις,  έχει μετατραπεί σε ένα φορολογικό μηχανισμό και χρόνο με τον χρόνο, το κόστος λειτουργείας του, μεταφέρεται στις τσέπες του Αποκορωνιώτικου λαού, μέσω της ανταποδοτικότητας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη δημοτική παράταξη η οποία  εναντιώθηκε στους αντιλαϊκούς νόμους του Καλλικράτη και του Κλεισθένη που επιβάλλουν   αυτόν τον τρόπο λειτουργείας του Δήμου.

Αγωνίζεται για

Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του Δήμου, με κεντρικό σχεδιασμό και με μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Κατάργηση κάθε είδους φορολογίας από τον Δήμο.

Η Λαϊκή  Συσπείρωση καταψηφίζει τον ισολογισμό  του 2019 για πολιτικούς λόγους. Η θέση μας στο θέμα είναι πολιτική και σε καμιά περίπτωση δεν κρίνουμε το έργο των εργαζομένων στην Οικονομική Υπηρεσία, που γνωρίζουμε ότι μοχθούν με ελλείψεις σε προσωπικό,  για να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους.

              Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση

Μελισσάκης Νικήτας

Ζώης Σταύρος

Βρύσες 20-12-2021″

zarpanews.gr

The post Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου για ισολογισμό: “Την υποχρηματοδότηση του Δήμου πληρώνουν οι δημότες” appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα