Κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο “Νεραϊδούλες γύρω μου” της Χανιώτισσας Δώρας Ανδρεαδάκη

Στο Zarpa Radio 89.6 και στην Ανδρονίκη Κοκοτσάκη μίλησε η Χανιώτισσα συγγραφέας Δώρα Ανδρεαδάκη με αφορμή την έκδοση και κυκλοφορία του νέου της παιδικού βιβλίου “Νεραιδούλες γύρω μου” από τις εκδόσεις Διάπλασις.

Τα όσα ανέφερε για το πρώτο της βιβλίο είναι χαρακτηριστικά:

“Το σωστό και το λάθος βρίσκονται πάντα δίπλα μας, είτε είμαστε μεγάλοι είτε είμαστε παιδιά ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Ανδρεαδάκη. Παρατηρώντας λοιπόν τις αντιδράσεις των ανθρώπων έβλεπα ότι δεν είναι πάντα εύκολο για κάποιον, να επιλέξει το σωστό. Οι επιλογές

μας λοιπόν αυτές με ενέπνευσαν να γράψω το παραμύθι αυτό και οι νεράιδες, ήταν ο καλύτερος τρόπος για να συμβολίσω το σωστό και το λάθος επειδή είναι πολύ αγαπητές στα παιδιά. Το θέμα του βιβλίου είναι τα διλλήματα που έχουν πολύ συχνά τα παιδιά.

Ο Απόλλωνας, ο ήρωας της ιστορίας, κάθε φορά που έχει ένα δίλλημα, δεν είναι σίγουρος για το τι πρέπει να κάνει. Τότε είναι που εμφανίζονται μπροστά του δύο νεραϊδούλες. Η μία τον προτρέπει να κάνει το σωστό ενώ η άλλη προσπαθεί να τον πείσει να κάνει αυτό που δεν πρέπει βάζοντάς τον σε μπελάδες. Αρχικά ο Απόλλωνας υπακούει στις λανθασμένες συμβουλές γιατί δελεάζεται πολύ. Αργότερα όμως, συνειδητοποιεί ότι η χαρά και η ικανοποίηση που νιώθει κάνοντας το σωστό είναι κάτι πολύ όμορφο.

“Ως γονείς, θεωρώ ότι πρέπει να αφήνουμε κάποιες φορές τα παιδιά να κάνουν λάθη για να μαθαίνουν μέσα από αυτά, όταν μιλάμε για μικρές σκανταλιές φυσικά. Για πράγματα πιο σημαντικά όμως, οι γονείς θα πρέπει να επιμένουν περισσότερο στις επιλογές τους για να μπορέσουν να τα καθοδηγήσουν σωστά.

Το παραμύθι θα μπορούσε να αποτελέσει εργαλείο για έναν εκπαιδευτικό του νηπιαγωγείου και του δημοτικού, καθώς επίσης και τη βάση για μια θεατρική παράσταση σε κάποια σχολική γιορτή. Έχει μια υπέροχη εικονογράφηση και ένα πολύ όμορφο εξώφυλλο από τη Ναταλία Καπατσούλια. Άλλωστε η εικονογράφηση ενός βιβλίου είναι εξίσου σημαντική με το κείμενο καθώς είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάει ένα παιδί πριν ακόμα ενδιαφερθεί να μάθει για το θέμα του. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 ετών περίπου.

zarpanews.gr

The post Κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο “Νεραϊδούλες γύρω μου” της Χανιώτισσας Δώρας Ανδρεαδάκη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυκλοφόρησε, “Νεραϊδούλες, Χανιώτισσας Δώρας Ανδρεαδάκη,kykloforise, “neraidoules, chaniotissas doras andreadaki