Κροκέτες με γλυκοπατάτα και κόκκινες φακές

Του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

Για τη σος

100 γρ. κάσιους70 γρ. νερόχυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένοαλάτι

Για τις κροκέτες

1 κρεμμύδι1 σκ. σκόρδο2 καρότα400 γρ. γλυκοπατάτες2 κ.σ. ελαιόλαδο100 γρ. φακές κόκκινες250 γρ. νερόαλάτιπιπέρι5 γρ. δυόσμο

Για το σερβίρισμα

φύλλα δυόσμου1 λάιμ, κομμένο σε φέτες

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη σος

Βάζουμε τα κάσιους σε ένα μεσαίο μπολ.Προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να καλύψει τα κάσιους και αφήνουμε το μπολ
στην άκρη για 30 λεπτά ώστε να φουσκώσουν τα κάσιους.Σουρώνουμε τα κάσιους, τα μεταφέρουμε στον πολυκόφτη, προσθέτουμε τα 70 γρ. νερό, τον χυμό λάιμ, και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.Προσθέτουμε τον δυόσμο, αλάτι και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Για τις κροκέτες

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τρίβουμε τα καρότα και τις γλυκοπατάτες στη χοντρή μεριά του τρίφτη.Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα και τριμμένα λαχανικά, και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.Προσθέτουμε τις κόκκινες φακές, το νερό, αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να φύγει η περιττή υγρασία.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει το μείγμα.Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το αβγό.Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και το αφήνουμε στην άκρη.Πλάθουμε το μείγμα σε μικρές κροκέτες και τις τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα.Ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα οι κροκέτες.Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν οι κροκέτες.Τοποθετούμε τις κροκέτες σε μια πιατέλα, συνοδεύουμε με τη σος, πασπαλίζουμε με φύλλα δυόσμου, και σερβίρουμε με φέτες λάιμ.

The post Κροκέτες με γλυκοπατάτα και κόκκινες φακές appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κροκέτες,kroketes