Κρήτη | Ξεκίνησε η επαναλειτουργία της ΔΟΥ μετά την καταστροφική πυρκαγιά – Ουρές και ταλαιπωρία για τους πολίτες | Video + Photos

| Video + Photos

Με την αγωνία των φορολογουμένων να φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη και με ουρές που όπως ήταν αναμενόμενο έκαναν την εμφάνισή τους, άνοιξε και πάλι σήμερα για το κοινό η ΔΟΥ Ηρακλείου μετά από 10 ημέρες που έμεινε κλειστή λόγω της πυρκαγιάς στο τμήμα εσόδων που όπως όλα μαρτυρούν οφειλόταν σε εμπρησμό.



Μετά από 10 ημέρες οι φορολογούμενοι λίγο πριν λήξει η διορία της 31ης Δεκεμβρίου έσπευσαν να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες,

όμως η εξυπηρέτηση γινόταν μόνο στην είσοδο της εφορίας καθώς η πρόσβαση πολιτών στο υπόλοιπο κτίριο λόγω των οσμών κρίθηκε από το υγειονομικό και την επιθεώρηση εργασίας, μη κατάλληλη σε αυτή τη φάση. Αποτέλεσμα ήταν να μη λείψει λόγω του όγκου των υποθέσεων ο εκνευρισμός και η ένταση.

«Γνωρίζαμε ότι η πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας θα ήταν δύσκολη. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Οι υπάλληλοι είναι εδώ. Δεν απουσιάζουν σε άδειες και βρίσκονται στα γραφεία με σκοπό την εξυπηρέτηση του κόσμου σε αιτήματα» ανέφερε στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ-ΤV o Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ Ηρακλείου, Νίκος Βαβουράκης.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Βαβουράκης σχετική ανακοίνωση από την ΑΑΔΕ για παρατάσεις σε προθεσμίες που έχει ήδη ζητηθεί, αλλά επισήμως δεν έχει δοθεί, θα ήταν το κλειδί προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος για μια σειρά από περιπέτειες στις οποίες υπάρχει κίνδυνος να μπουν φορολογούμενοι που κινδυνεύουν είτε με πρόστιμα είτε και με απένταξη από έργα.

«Ο κόσμος έχει την αγωνία του. Τα τηλέφωνα είναι πολλά. Συναντούμε πολλούς ανθρώπους. Το κατανοούμε. Και κάνουμε ότι μπορούμε για να εξυπηρετηθούν όλοι. Όλοι προσπαθούμε για κάτι καλύτερο» είπε ο κ. Βαβουράκης.

Επί της ουσίας οι μέρες που απομένουν μέχρι το τέλος του έτους που έχει μια σειρά από καταληκτικές ημερομηνίες, πέραν της σημερινής απομένει και η αυριανήμέρα, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον όγκο εργασίας που πρέπει να καλυφθεί και που πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να καλυφθεί , παρά τις προσπάθειες των εφοριακών όπως σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου.

«Από την πρώτη μέρα, το ζητήσαμε και εμείς υπηρεσιακά ως Σύλλογος. Προφορικά μας έχουν πει πως θα δοθούν παρατάσεις για τις όποιες εκκρεμότητες. Και εμείς τις περιμένουμε. Και εμείς προσπαθούμε να βγάλουμε εργασία που δε βγαίνει εντός δύο ημερών» κατέληξε.

The post Κρήτη | Ξεκίνησε| Ξεκίνησε η επαναλειτουργία της ΔΟΥ μετά την καταστροφική πυρκαγιά – Ουρές και ταλαιπωρία για τους πολίτες | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρήτη | Ξεκίνησε, ΔΟΥ, – Ουρές, | Video + Photos,kriti | xekinise, dou, – oures, | Video + Photos