Κρήτη | Στο βήμα του αναπτυξιακού συνεδρίου ο Αλέξης Τσίπρας | Photos

Στο βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στο Ηράκλειο ανέβηκε καταχειροκροτούμενος στις 9 το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός με την ομιλία του, κλείνει τις εργασίες του συνεδρίου που είναι σε εξέλιξη από χθες και φιλοξένησε ομιλίες 200 και πλέον εκπροσώπων φορέων.

«Μεγάλη χαρά κάθε φορά που βρίσκομαι στην Κρήτη,

στο Ηράκλειο. Διπλή χαρά που σήμερα κλείνω τις εργασίες ενός συνεδρίου που ήταν εξαιρετικά σημαντικό» ανέφερε ανοίγοντας την ομιλία του. «Εδώ είναι μια ζωντανή διαδικασία που συνθέτει διαφορετικές απόψεις με έναν κοινό παρανομαστή… και αυτός είναι να μετασχηματιστεί η Κρήτη σε μια περιφέρεια που πιλοτικά θα πρωταγωνιστεί στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρα».

«Η Κρήτη ειναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για να πούμε τι ακριβώς εννοούμε παραγωγική ανασυγκρότηση», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ σχολιάζοντας τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη για «τις ανισότητες που ειναι στη φύση της κοινωνίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ότι, «είμαστε εδώ για να παλέψουμε ενάντια στις ανισότητες».Την ομιλία Τσίπρα στο κινηματοθέατρο «Αστόρια», παρακολουθούν μεταξύ άλλων 16 υπουργοί και υφυπουργοί της Κυβέρνησης, δήμαρχοι, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων του νησιού, όπως και ο Περιφερειάρχης Κρήτης που μίλησε αμέσως πριν τον Πρωθυπουργό.

Το αναπτυξιακό πλαίσιο της Κρήτης με έμφαση τον ΒΟΑΚ και τα μεγάλα έργα έθεσε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στη ομιλία του πριν από λίγο στην ολοκλήρωση του διήμερου «Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση: Επενδύοντας στην Κρήτη». Την συνεδρία άνοιξε ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός που έθεσε στον Πρωθυπουργό θέματα του Δήμου και ζήτησε διαχειριστική αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα