Κρήτη | Σπίρτζης: Έσοδα από το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου σε Δήμο και Περιφέρεια

«Το παράδειγμα της νέας πτέρυγας στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» δείχνει το δρόμο στην υγιή επιχειρηματικότητα», υπογράμμισε ο Υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στα εγκαίνια τόσο της πτέρυγας αυτής όσο και των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών.

Παρουσία των τοπικών φορέων, βουλευτών, του Διοικητή της ΥΠΑ Κωνσταντίνου Λιντζεράκου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Dufry A.G, Jullian Diaz, ο κ. Σπίρτζης έκανε λόγο για «ένα σήμα στις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις

πως όταν κάποιοι κλάδοι ωφελούνται πρέπει να προσφέρουν και στο κοινωνικό σύνολο»

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το «Νίκος Καζαντζάκης» δεν τιμούσε την Κρήτη έτσι όπως ήταν και συνέχισε λέγοντας : «Αναρωτιόμαστε γιατί τόσα χρόνια δεν έγινε τίποτε ώστε να κινητοποιηθούν οι υγιείς επιχειρηματικές δυνάμεις να βάλουν πλάτη για την ανάπτυξη του τόπου¨.

Ο Υπουργός Μεταφορών τόνισε ότι η ΥΠΑ μεσα σε χρόνο ρεκόρ ενέκρινε σχεδίασε και υλοποίησε αυτό το έργο και σε αλλά 4 αεροδρόμια, ενώ απηύθυνε παραινέσεις τα τρέξει ο διαγωνισμός για τα 26 στρέμματα για το πάρκιγκ.

Αναφορά στο αεροδρόμιο Καστελλίου

Αναφερόμενος στο θέμα του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι, ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι πρέπει να πάρουν περισσότερα χρήματα οι κάτοικοι του Καστελλίου για τις απαλλοτριώσεις.

Έκανε λόγο για «σύμπραξη νέας γενιάς στην κατασκευή των έργων παραχώρησης» ενώ ανακοίνωσε την παραχώρηση ποσοστού 2% στο Δήμο και 2% στην Περιφέρεια από τα έσοδα του νέου αεροδρομίου

Δραγασάκης; Καλούμαστε να χαράξουμε τη 10ετία της ανάπτυξης και της δημιουργίας

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης υπογράμμισε στην ομιλία του ότι το συγκεκριμένο έργο είναι «μια ευκαιρία να σκεφτούμε τα θέματα ανάπτυξης»

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπήρχε το δίλημμα να κάνουμε η να μην κάνουμε νέο αεροδρόμιο. Και δεν απαντούσαμε στο ερώτημα τι θα κανουμε για να διαχειριστούμε το υπάρχον. Να η απάντηση μπορούμε να σχεδιάζουμε το μέλλον και παράλληλα να παρεμβαίνουμε στο παρόν»

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, στο γραφείο του υπουργού Βερναρδάκη υπάρχει πλατφόρμα όπου υπάρχουν όλα τα δεδομένα για το Περιφερειακό συνέδριο που έγινε στην Κρήτη, αλλά και τι κάνουν οι υπουργοί πάνω σε αυτά που τέθηκαν. «Έτσι ώστε στο τέλος της θητείας μας να κανουμε τον απολογισμό μας στον Κρητικό λαό»

«Βγαίνουμε από τα μνημόνια και την επιτροπεία», ανέφερε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «τώρα πρέπει να δημιουργήσουμε τους δικούς μας μηχανισμούς ελέγχου. Και στη δεκαετία της κρίσης καλούμαστε να χαράξουμε τη 10ετια της ανάπτυξης και της δημιουργίας»

Πηγή: cretalive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα