Κρήτη | Σε ένα βράδυ «ξήλωσαν» 100 πινακίδες αυτοκινήτων!

Αυστηρός είναι ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας που εφαρμόζεται από τις 31 Μαρτίου 2018 και προβλέπει αφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας και διπλώματος οδήγησης, σε όσους δεν τον εφαρμόζουν και αρνούνται π.χ. να φορέσουν κράνος, ζώνη ασφαλείας ή μιλούν στο κινητό. Οπως είπε στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, ο διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου Μανώλης Μουρτζάκης, ο νομοθέτης δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στην «τιμωρία» του οδηγού ανάλογα με την επικινδυνότητα της παράβασης και όχι στον εισπρακτικό χαρακτήρα, όπως συνέβαινε

παλαιότερα.

Από τις 31 Μαρτίου μέχρι και σήμερα, έχουν αφαιρεθεί στο Ηράκλειο, 300 (!) διπλώματα οδήγησης, και μάλιστα ακόμα και για διάστημα δύο μηνών!

Οι «πρωταθλητές» των παραβάσεων είναι το κινητό και η κατανάλωση αλκοόλ. Οπως είπε ο κ. Μουρτζάκης οι Ηρακλειώτες μιλούν στο κινητό όχι μόνο μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά και στο μηχανάκι, ενώ η κατανάλωση αλκοόλ παρατηρείται ακόμα και πρωινές ώρες!

100 αυτοκίνητα σε πεζόδρομους το βράδυ του Σαββάτου!
Ενδεικτικό της παραβατικής συμπεριφοράς που με πείσμα επιδεικνύουν οι οδηγοί στο Ηράκλειο, είναι ότι μόνο το βράδυ του περασμένου Σαββάτου το κλιμάκιο της Τροχαίας αφαίρεσε 100 πινακίδες από ισάριθμα αυτοκίνητα που βρέθηκαν παρκαρισμένα σε πεζόδρομους στο κέντρο της πόλης!

Το συμπέρασμα που συνάγεται σύμφωνα με τον διοικητή της Τροχαίας έιναι ότι ο Ηρακλειώτης προτιμά να πληρώνει πρόστιμα, παρά να συμμορφωθεί με τους κανόνες, καθώς παρατηρείται ο ίδιος οδηγός να πληρώνει ξανά και ξανά για την ίδια παράβαση…

ekriti.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα