Χανιά | Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Μαλανδράκη – Κουρουμπλή

Ανακοινώσεις ακόμα και μέσα στην ημέρα για το νομοσχέδιο που αλλάζει τους όρους των διαγωνισμών για την ναυαγοσωστική κάλυψη στις παραλίες των Δήμων όλης της χώρα αναμένονται, μετά την σημαντική συνάντηση για το θέμα που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αρμόδιου Υπουργού, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Πλατανιά και Χερσονήσσου, Γιάννης Μαλανδράκης και Γιάννης Μαστοράκης, υπηρεσιακοί παράγοντες και εμπνευστές του νέου νομοσχεδίου

που αυστηροποιεί τους όρους ναυαγοσωστικής κάλυψης, εκτινάσσοντας στα ύψη τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς για ένα κόστος που επωμίζονται οι Δήμοι της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Μαλανδράκη, αίτημα των Δημάρχων είναι να ανασταλεί η ισχύς του νομοσχεδίου για ένα χρόνο ούτως ώστε να γίνει συζήτηση για πιθανές τροποποιήσεις όπου χρειάζονται, καθώς η επερχόμενη ψήφισή του στις 5 Μαϊου θα καταστήσει αδύνατη την κάλυψη των παραλιών την 1η Ιουνίου. «Λέμε ότι το νομοσχέδιο είναι σε θετική κατεύθυνση» τόνισε μιλώντας στο zarpanews.gr ο Δήμαρχος Πλατανιά, σημειώνοντας ωστόσο ότι το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για φέτος είναι αδύνατον να τηρηθεί καθώς θα χρειαστούν νέες μετρήσεις στις πολυσύχναστες παραλίες. Από τη μεριά του Υπουργείου, εκφράστηκε η διάθεση να γίνει τμηματική ανάκληση, κάτι που όμως σύμφωνα με τους δημάρχους δεν έχει νόημα και πιθανόν να οδηγήσει σε αλαλούμ, αφού το ένα άρθρο παραπέμπει στο άλλο.

Πάντως, ο Υπουργός δεσμεύτηκε να επανεξετάσει την κατάσταση.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα