Κρήτη | «Ποντικοί» διάλεξαν τη μέρα του εκκλησιασμού, για να «αδειάσουν» τα σπίτια

Την ώρα της θείας λειτουργίας την Κυριακή το πρωί της 21ης Μαΐου, επέλεξαν οι επιτήδειοι κλέφτες να… «χτυπήσουν» δύο σπίτια σε περιοχή της ενδοχώρας.

Σε ένα μικρό δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Ηρακλείου, με λιγοστούς κατοίκους – κυρίως ηλικιωμένους – αποφάσισαν να… «χτυπήσουν» για πολλοστή φορά. Αυτή τη φορά ωστόσο, σε δύο σπίτια συγχρόνως.

Μελετημένα και γνωρίζοντας ότι τη συγκεκριμένη ημέρα οι κάτοικοι για να εκκλησιαστούν θα έπρεπε να διανύσουν μισό περίπου χιλιόμετρο για να φτάσουν στην εκκλησία που γιόρταζε τη

συγκεκριμένη ημέρα ανήμερα Κωνσταντίνου και Ελένης.

Γι’ αυτό και επέλεξαν να «εισβάλουν» στα σπίτια τη συγκεκριμένη ώρα, φροντίζοντας να μην γίνουν αντιληπτοί, από ενδεχομένως άλλους κατοίκους ή περαστικούς, μπαίνοντας σαν… κύριοι.

Έμειναν άφωνοι οι κάτοικοι επιστρέφοντας από την εκκλησία.
Δεν πίστευαν στα μάτια τους τα θύματα της κλοπής, επιστρέφοντας στα σπίτια τους και βλέποντάς τα πάνω – κάτω. Από μία κάτοικο πήραν ότι κυριολεκτικά βρήκαν μπροστά τους και τους… «γυάλιζε», από χρυσαφικά, χρήματα, ακόμη και μία φωτογραφική μηχανή.

Μην έχοντας που να φυλάξουν τη λεία τους, έβγαλαν τη μαξιλαροθήκη από ένα μαξιλάρι και άρχισαν να γεμίζουν, βάζοντας με άνεση ότι τους άρεσε.

Από τη δεύτερη, ηλικιωμένη και ανήμπορη γυναίκα με τα λιγοστά υπάρχοντα, αφού έκαναν το σπίτι της γης μαδιάμ, κατάφεραν να βρουν 400 ευρώ που είχε κρύψει – αυτά που είχε κρατήσει από τη λιγοστή σύνταξη για τις ανάγκες της και της τα πήραν.

Άμεσα κάλεσαν την αστυνομία, καταγγέλλοντας τις κλοπές και οι δύο γυναίκες, που έπεσαν θύματα της «πρωινής» ανεπιθύμητης εισβολής, ωστόσο το σοκ που υπέστησαν είναι μεγάλο, καθώς πέραν της απώλειας, αισθάνονται πλέον μεγάλη ανασφάλεια.

Το τελευταίο διάστημα οι διαρρήξεις και οι κλοπές σε βάρος κατοίκων χωριών της ενδοχώρας από επιτήδειους, οι οποίοι δε διστάζουν να χτυπήσουν ακόμα και μέρα μεσημέρι, όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυξάνονται ανησυχητικά, με τους κατοίκους να κυριεύονται από το φόβο μήπως κι εκείνοι είναι τα επόμενα θύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα