Κρήτη | Δικάζεται ξανά ο χειρουργός, για την επέμβαση θυρεοειδούς που στοίχισε τη ζωή σε μια μητέρα

Ο Άρειος Πάγος στέλνει ξανά στο εδώλιο χειρουργό για το θάνατο 36χρονης Ηρακλειώτισσας, μητέρας δύο παιδιών, μετά από επέμβαση θυρεοειδούς, το 2010.

Ο θάνατος της άτυχης μητέρας αποδίδεται σε μεσοθωρακίτιδα με κεραυνοβόλα εξέλιξη, μία επιπλοκή που είναι σπάνια στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά. Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε καταδικάσει τον γιατρό, ο οποίος αθωώθηκε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου στο Εφετείο όπως αποφάνθηκε ο Άρειος Πάγος μετά από αναίρεση της πολιτικής αγωγής.

Η 36χρονη μητέρα έκανε την επέμβαση στις 29 Μαρτίου σε δημόσιο νοσοκομείο της

Αθήνας και κατέληξε στη διάρκεια ύστατης επέμβασης για τη σωτηρία της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου λόγω σηπτικού σοκ-καρδιακής ανακοπής και πολυοργανικής ανεπάρκειας από μεσοθωρακίτιδα, στις 1 Απριλίου. Ο ιατροδικαστής κάνει λόγο για οξεία πυώδη μεσοθωρακίτιδα. Να σημειωθεί ότι το ίδιο βράδυ που επέστρεψε αεροπορικώς στο Ηράκλειο από την Αθήνα, χρειάστηκε να εισαχθεί επειγόντως στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο αφού η κατάστασή της είχε επιδεινωθεί ραγδαία.

Ο χειρουργός είχε καταδικαστεί πρωτόδικα, στο δευτεροβάθμιο όμως δικαστήριο κηρύχθηκε αθώος και έτσι η οικογένεια διά της συνηγόρου της πολιτικής αγωγής Αλεξάνδρας Σπανάκη έκανε αίτηση αναίρεσης υπέρ του νόμου στον Άρειο Πάγο, η οποία έγινε δεκτή και συζητήθηκε μέσα στον Νοέμβριο, διατάσσοντας την εκ νέου διεξαγωγή της δίκης σε δεύτερο βαθμό.

cretalive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα