Κρεμέ σοκολάτας

Η τέλεια συνταγή για το πιο βελούδινο κρεμέ σοκολάτας! Συνδυάστε το με crumble αμυγδάλου, φρούτα και βρώσιμα λουλούδια για ένα gourmet αποτέλεσμα!

Συστατικά

200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%180 γρ. γάλα πλήρες40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη4 κρόκους, από μεσαία αυγά230 γρ. κουβερτούρα γάλακτος100 γρ. κουβερτούρα

Για το σερβίρισμα

crumble αμυγδάλουφρέσκα μούραφράουλεςβρώσιμα λουλούδια

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά, αφήνουμε να πάρει βράση και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε
τη φωτιά.Τοποθετούμε ένα μεταλλικό σκεύος πάνω στην κατσαρόλα χωρίς να εφάπτεται στο νερό.
Προσθέτουμε στο σκεύος την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και τους κρόκους αυγών.Σπάμε τους κρόκους με μια σπάτουλα σιλικόνης και ανακατεύουμε για 10 λεπτά συνεχόμενα μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία στους 85°C. (Εάν χρησιμοποιήσουμε γυάλινο σκεύος θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο για να φτάσουμε τη θερμοκρασία αυτή)Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαιρούμε το σκεύος από την κατσαρόλα.Σπάμε τις 2 κουβερτούρες σε κομμάτια, τις ρίχνουμε στο μείγμα, περιμένουμε 5-10 δευτερόλεπτα, και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό κρεμέ.Αδειάζουμε το κρεμέ σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του, και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες για να σφίξει καλά.Αφαιρούμε το μπολ από το ψυγείο και σερβίρουμε με crumble αμυγδάλου, φρέσκα μούρα, φράουλες, και βρώσιμα λουλούδια.

akispetretzikis.com

The post Κρεμέ σοκολάτας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα