Κρεμαστινός από τα Χανιά: «Aν ζούσε ο Παπανδρέου μέχρι σήμερα, θα γραφόταν διαφορετικά η Ιστορία» | Video

«Είναι η πρώτη φορά που μιλάω για τον Ανδρέα Παπανδρέου δημόσια από την μέρα που έφυγε», εκμυστηρεύτηκε ο πρώην Υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος αποτέλεσε εκτός του προσωπικού γιατρού του μεγάλου ηγέτη, φίλο και συνεργάτη στην πολιτική, καθώς όπως ήρθε η ώρα να απαντήσει σε αυτά που ακούγονται και γράφονται και «αλλάζουν την πολιτική ιστορία του τόπου».

Σε εκδήλωση που

πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά με θέμα «Ανδρέας Παπανδρέου: εθνική στρατηγική, παρελθόν και μέλλον», ο κ. Κρεμαστινός έκανε αναφορά στην πολιτική φυσιογνωμία του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας πως «αν ζούσε ο Ανδρέας μέχρι σήμερα, θα γραφόταν διαφορετικά η Ιστορία».

Μάλιστα, έκανε λόγο για παραποίηση της ιστορικής φιγούρας του Παπανδρέου από αυτούς που έχουν πολιτικό συμφέρον από αυτό.

Στο περιθώριο των παραπάνω και σχετικά με το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας στις επόμενες εκλογές, ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για λάθη του παρελθόντος στο ΠΑΣΟΚ όσων αφορά στην περίοδο του 2012, καθώς όπως είπε έπρεπε να προηγηθεί διάλογος και διαβούλευση στο κόμμα και το Κίνημα Αλλαγής τώρα πρέπει να κινηθεί σε αυτή την πορεία, αν θέλει να επιχειρήσει κάτι τέτοιο.

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση του:

Για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης και την χάραξη εθνικής στρατηγικής για να ξεπεραστούν τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, έκανε λόγο από πλευράς του ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών Σήφης Βαλυράκης.

Ο κ. Βαλυράκης μίλησε για απαρχής συμφωνίες -όχι προεκλογικές, αλλά διαχρονικές- στην ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ των κομμάτων με σκοπό τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ έκανε σαφές, ότι οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να ξεπεράσουν τις προσωπικές διαφορές για να βρεθεί κοινός συντελεστής και να λυθεί το πρόβλημα.

Δείτε την χαρακτηριστική του δήλωση:

Στην ομιλία παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, αιρετοί και εκπρόσωποι φορέων, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος Χανίων, και αρκετά πρώην στελέχη της προοδευτικής παράταξης.

Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση από το Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα