Κορονοϊός: Ο κίνδυνος που «παραμονεύει» ακόμη και 18 μήνες μετά τη νόσηση
Η νόσηση από κορονοϊό (Covid-19) σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και θανάτου τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, δείχνει μια νέα έρευνα. Σε σύγκριση με τους ανθρώπους που δεν αρρώστησαν από κορονοϊό, η πιθανότητα ένας ασθενής Covid-19 να πεθάνει ήταν έως 81 φορές μεγαλύτερη κατά τις τρεις πρώτες εβδομάδες της λοίμωξης και παρέμενε έως πέντε φορές μεγαλύτερη 18 μήνες μετά την αρχική διάγνωση.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ίαν Γουόνγκ του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ,
Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιαγγειακά νοσήματα
Διαπιστώθηκε ότι, σε σχέση με τους ανθρώπους χωρίς Covid-19, οι ασθενείς με κορονοϊό είχαν περίπου τετραπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν σοβαρή καρδιαγγειακή νόσο κατά την οξεία φάση (έως 21 μέρες από την αρχική διάγνωση του κορονοϊού) και 40% μεγαλύτερη πιθανότητα μετά την οξεία φάση (από την 22η μέρα και μετά). Ασθενείς με σοβαρή Covid-19 ήταν πιθανότερο να διαγνωσθούν με σοβαρή καρδιαγγειακή νόσο, σε σύγκριση με τις ήπιες περιπτώσεις Covid-19.
Γενικότερα οι ασθενείς Covid-19 είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα – σε σχέση με τους μη ασθενείς Covid- να εμφανίσουν έμφραγμα του μυοκαρδίου, στεφανιαία νόσο, καρδιακή ανεπάρκεια, βαθιά φλεβική θρόμβωση κ.α.
“Οι ασθενείς Covid-19 ήταν πιθανότερο να εμφανίσουν διάφορες καρδιαγγειακές διαταραχές σε σύγκριση με όσους δεν μολύνθηκαν από τον ιό, πράγμα που μπορεί να συνέβαλε στον αυξημένο κίνδυνο θανάτου τους. Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι ασθενείς με Covid-19 θα πρέπει να παρακολουθούνται για τουλάχιστον έναν χρόνο μετά την ανάρρωση τους από την οξεία νόσο, προκειμένου να διαγιγνώσκονται πιθανές καρδιαγγειακές επιπλοκές της λοίμωξης, οι οποίες συνιστούν μέρος της μακράς Covid-19”, δήλωσε ο δρ Γουόννγκ.
“Μελλοντικές έρευνες χρειάζονται για να διερευνήσουν την αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών κατά της Covid-19, όσον αφορά την μείωση των κινδύνων για καρδιαγγειακή νόσο και θάνατο σε σύγκριση με τους ανεμβολίαστους”, πρόσθεσε.
ΑΠΕ- ΜΠΕ
The post Κορονοϊός: Ο κίνδυνος που «παραμονεύει» ακόμη και 18 μήνες μετά τη νόσηση appeared first on zarpanews.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Καιρός: Ο χειμώνας έρχεται για να μείνει - Την Πέμπτη η πιο δύσκολη ημέρα, επηρεάζεται και η Αττική
- «Φονική» πνευμονία η αιτία θανάτου του 10χρονου μαθητή στον Βόλο
- Τουρκία: Δίπλα στον Ερντογάν η Τσιλέρ - Της γύρισε την πλάτη ο Γλιντιρίμ
- Ουκρανία: Σκάνδαλα – διαφθορές και παραιτήσεις για τον Ζελένσκι
- Τι να κάνετε αν τα παιδιά σας περνούν πολλή ώρα παίζοντας gaming
- Φάρσα το mail για βόμβα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Δεν προέκυψε κάτι από τον έλεγχο
- Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον 10χρονο Κωνσταντίνο που κόλλησε γρίπη και πέθανε δυο μέρες μετά
- Σκάει η φούσκα ενός μη χαρισματικού αρχηγού
- Ιωάννα Τούνη: Η καριέρα μου ως influencer μάλλον κλείνει άδοξα κάπου εδώ
- Συναγερμός από e-mail για τοποθέτηση βόμβας σε «Ελ. Βενιζέλος» και έξι νοσοκομεία
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις zarpanews
- Κρήτη | Ο πρώην της είχε γίνει εφιάλτης – Παρακολουθούσε ακόμα και τι έκανε μέσα στο σπίτι της
- Συγκλονίζει η Φουρέιρα: «Άκουγα να μιλάνε για το φύλο του μωρού κι εγω δεν ήξερα αν την άλλη μέρα θα έχω το παιδί»
- Χανιά | Τον τσάκωσαν με αεροβόλο – Συνελήφθη ένας άνδρας
- Κορονοϊός: Ο κίνδυνος που «παραμονεύει» ακόμη και 18 μήνες μετά τη νόσηση
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αριδαία – Νέες εικόνες από τις πλημμύρες
- Masterchef: O Χανιώτης που εντυπωσίασε με το πιάτο του και συγκίνησε με την ιστορία του | Video
- Χάρης Μαμουλάκης: Συζήτηση στη Βουλή για την κυκλική οικονομία
- Ρεβίθια με μάραθα και λουκάνικα
- Μαζικά email για βόμβα σε νοσοκομεία της Αττικής μετά το «Ελ. Βενιζέλος»

- Τελευταία Νέα zarpanews
- Κορονοϊός: Ο κίνδυνος που «παραμονεύει» ακόμη και 18 μήνες μετά τη νόσηση
- Κρήτη | Ο πρώην της είχε γίνει εφιάλτης – Παρακολουθούσε ακόμα και τι έκανε μέσα στο σπίτι της
- Survivor All Star: Από το ζενίθ στο… ναδίρ της ρήτρας τηλεθέασης
- Μαζικά email για βόμβα σε νοσοκομεία της Αττικής μετά το «Ελ. Βενιζέλος»
- Ρεβίθια με μάραθα και λουκάνικα
- Συγκλονίζει η Φουρέιρα: «Άκουγα να μιλάνε για το φύλο του μωρού κι εγω δεν ήξερα αν την άλλη μέρα θα έχω το παιδί»
- Συγκλονίζει η Φουρέιρα: «Άκουγα ανθρώπους να μιλάνε για το φύλο του μωρού κι εγω δεν ήξερα αν την άλλη μέρα θα έχω το παιδί»
- Συγκλονίζει η Ελένη Φουρέιρα: «Άκουγα ανθρώπους σε εκπομπές να μιλάνε για το φύλο του μωρού, τη στιγμή που δεν ήξερα αν την άλλη μέρα θα έχω το παιδί»
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αριδαία – Νέες εικόνες από τις πλημμύρες
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τα παράλογα στον ΕΝΦΙΑ 2023 που αυξάνουν τον φόρο
- Συγκινεί σκύλος που θρηνεί τον τετράποδο φίλο του (βίντεο)
- Νίκος Ξανθόπουλος: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στο Α΄ Νεκροταφείο
- Γιώργος Πρίντεζης: «Ο Ολυμπιακός θα πάρει την Euroleague»
- «Θα σας ανατινάξουμε» – Απειλητικά e-mail στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και σε πέντε νοσοκομεία για βόμβα!
- Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Η πολική «μπάλα» και οι δύο απανωτές κακοκαιρίες τα επόμενα 24ωρα – «Προσοχή και στην Αττική»
- Κίνηση τώρα: Πρωινό ταλαιπωρίας στον Κηφισό – Στο «κόκκινο» αρκετοί δρόμοι (live χάρτης)
- Φάρσα τα μηνύματα για βόμβες σε έξι νοσοκομεία και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
- Qatar Gate-Δικηγόρος Παντσέρι: «Ο πελάτης μου δεν είναι εχθρός κανενός» - Ξεκινούν οι καταθέσεις του