Ποιοι θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι από σήμερα – Λήγει η προθεσμία για την αναμνηστική δόση

Ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται σήμερα Δευτέρα 7/2, όσοι δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση και έχουν περάσει επτά μήνες από τη 2η, ή τρεις μήνες από το μονοδοσικό εμβόλιο.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου οι άνω των 18 που δεν έχουν κάνει την γ’ δόση και έχουν περάσει επτά μήνες από την β’ δόση θα υπόκεινται στους περιορισμούς που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους.

Το ίδιο θα ισχύει για όσους έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο κι έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε, αλλά και για όσους έχουν νοσήσει κι επίσης πέρασαν τρεις μήνες από τότε.

Τα μέτρα που ισχύουν ακόμα για εμβολιασμένους

και ανεμβολίαστους

Διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μεταφοράς, αλλά και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους για όλους – εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.Πληρότητα 10% στα γήπεδαΑπαγορεύονται οι όρθιοι στην εστίαση

Ποια μέτρα ισχύουν μόνο για ανεμβολίαστους

Οι ανεμβολίαστοι πολίτες δεν μπορούν να εισέλθουν σε κανέναν κλειστό χώρο. Για παράδειγμα, τα σινεμά και θέατρα είναι με 100% πληρότητα όμως μόνο για εμβολιασμένους, ενώ στην εστίαση μπορούν να καθίσουν μόνο στους ανοιχτούς χώρους με την επίδειξη αρνητικού rapid test.

Τι αλλάζει από σήμερα

Τα προνόμια που χάνουν οι συγκεκριμένη κατηγορία εμβολιασμένων από την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με την ΚΥΑ αφορούν κυρίως στη διασκέδαση και στην κοινωνική ζωή.

Έτσι δεν θα έχουν πρόσβαση σε:

κέντρα διασκέδασηςκλειστούς χώρους εστίασηςθέατρακινηματογράφουςμουσείαεκθέσειςσυνέδριαγυμναστήρια

Επίσης, η είσοδός τους θα γίνει με rapid ή pcr σε:

καταστήματα λιανικού εμπορίουανοικτοί (εξωτερικοί) χώροι εστίασηςκομμωτήριαιδιωτικοί και δημόσιοι χώροι εργασίαςεκπαίδευσηχώροι παροχής υπηρεσιών αισθητικής και άλλοι με συναφείς δραστηριότητεςχώροι λατρείας

The post Ποιοι θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι από σήμερα – Λήγει η προθεσμία για την αναμνηστική δόση appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα