Κομισιόν: ​Επαρκώς κεφαλαιοποιημένες οι ελληνικές τράπεζες

Επαρκώς κεφαλαιοποιημένες είναι οι ελληνικές τράπεζες σύμφωνα με την Κομισιόν, όπως δήλωσε σήμερα η αρμόδια εκπρόσωπός της Άννικα Μπράιτχαρντ.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις πρόσφατες απαιτήσεις του ΔΝΤ που έχουν διαρρεύσει, η ίδια διευκρίνισε ότι, «τώρα ως ζήτημα προτεραιότητας θα πρέπει να μειωθεί ο όγκος των μη εξυπηρετούμενων δανείων», κάτι που όπως επεσήμανε περιγράφεται εκτενώς στο μνημόνιο

οικονομικής πολιτικής και τη συμφωνία του περασμένου Ιουνίου με τις ελληνικές Αρχές. Η Α.Μπράιτχαρτ διευκρίνισε ότι «αυτό το ζήτημα αυτό απασχολεί τις συζητήσεις μεταξύ ΔΝΤ και ΕΚΤ».

Η Α. Μπράιτχαρντ ερωτήθηκε και για το εργασιακό νομοσχέδιο της ελληνικής κυβένρησης και τις πληροφορίες για ένταση στο χθεσινό EWG. Η ίδια αρνήθηκε να σχολιάσει «επιμέρους πολιτικές», κατά την πάγια τακτική της Κομισιόν.

Πληροφορίες του Νews 24/7 ανέφεραν ότι «καμία ένταση δεν υπήρξε, αλλά τα κατατεθέντα ελέγχονται από τους εμπειρογνώμονες προκειμένου να διαπιστώσουν αν είναι στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος», όπως άλλωστε συμβαίνει με κάθε νομοσχέδιο.

Πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα