Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Οι χώρες που δεν προσκλήθηκαν

Περίπου 500 ξένοι αξιωματούχοι αναμένεται να παραστούν στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο την επόμενη εβδομάδα, αν και η Ρωσία, η Λευκορωσία και η Μιανμάρ δεν θα στείλουν εκπροσώπους.

Η Βρετανία δεν έχει προσκαλέσει εκπροσώπους από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και τη Μιανμάρ

να παραστούν στην κρατική κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, δήλωσε την Τρίτη πηγή του Whitehall.

Η Βρετανία, μαζί με τους δυτικούς συμμάχους της, έχει προσπαθήσει να απομονώσει τη Ρωσία και τη σύμμαχό της Λευκορωσία στην παγκόσμια σκηνή με οικονομικές κυρώσεις και άλλα μέτρα ως απάντηση στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η Μιανμάρ και ο στρατός της έχουν επίσης αποτελέσει αντικείμενο βρετανικών κυρώσεων, καθώς το Λονδίνο ενισχύει την υποστήριξη προς την κοινότητα των Ροχίνγκια της χώρας της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Περίπου 500 ξένοι αξιωματούχοι αναμένεται να παραστούν στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο, ενώ προσκλήσεις έχουν σταλεί στους αρχηγούς κρατών των περισσότερων χωρών με τις οποίες η Βρετανία έχει διπλωματικές σχέσεις, ανέφερε το BBC.

Μια σειρά από παγκόσμιους ηγέτες, από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν, μέχρι τους πρωθυπουργούς του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους στην εκδήλωση, που πιθανότατα θα είναι μια από τις μεγαλύτερες διπλωματικές συγκεντρώσεις της Βρετανίας εδώ και χρόνια.

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας, δεκάδες ηγέτες από όλο τον κόσμο εξέφρασαν την Πέμπτη τα συλλυπητήριά τους στον γιο της, τον βασιλιά Κάρολο Γ΄, μεταξύ των οποίων και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δήλωσε ότι η βασίλισσα «δικαίως απολάμβανε την αγάπη και τον σεβασμό των υπηκόων της, καθώς και κύρος στην παγκόσμια σκηνή».

Και πρόσθεσε: «Σας εύχομαι κουράγιο και ανθεκτικότητα μπροστά σε αυτή τη δύσκολη, ανεπανόρθωτη απώλεια. Να σας ζητήσω να διαβιβάσετε τα ειλικρινή συλλυπητήρια και την υποστήριξη στα μέλη της βασιλικής οικογένειας και σε ολόκληρο τον λαό της Μεγάλης Βρετανίας».

ieidiseis.gr

The post Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Οι χώρες που δεν προσκλήθηκαν appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα