Καταπέλτης ο εισαγγελέας για Πισπιρίγκου: Tο στοιχείο που «πρόδωσε» τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Καταπέλτης είναι ο εισαγγελέας στο πολυσέλιδο πόρισμά του, στο οποίο εκφράζει τη βεβαιότητά του για το ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου αφαίρεσε τη ζωή της κόρης της Τζωρτζίνας, ενώ περιγράφει αναλυτικά το πώς εμπόδισε την αναπνευστική της λειτουργία προκαλώντας της καρδιακή ανακοπή.

Ξεχωριστή σημασία στην απόφασή του έπαιξε, μάλιστα, το γεγονός πως όταν οι γιατροί μπήκαν στον θάλαμο του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου, παρατήρησαν ότι είχαν αφαιρεθεί αυτές οι συσκευές από τη Τζωρτζίνα, ενώ προηγουμένως η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν η μόνη που βρισκόταν

στον συγκεκριμένο χώρο με το παιδί.

Χαρακτηριστικά σημειώνεται στο πόρισμα:

Περί ώρα 18:50 η κατηγορούμενη βρήκε την ευκαιρία που αναζητούσε για να αφαιρέσει τη ζωή της ίδιας της θυγατέρας της. Ενώ ήταν μόνη της με το παιδί στο θάλαμο αφαίρεσε διαδοχικά τόσο τη συσκευή ρινικού οξυγόνου που έφερε στο πρόσωπό του όσο και τη συσκευή παλμικού οξυμέτρου, που είχε τοποθετηθεί στο δάχτυλό του προς άμεση ειδοποίηση του νοσηλευτικού προσωπικού για την πιθανή πτώση του οξυγόνου και απέφραξε με τα χέρια της τις ανώτερες έξω αεροφόρους οδούς του (μύτη και στόμα). Έτσι εμπόδισε την ελεύθερη αναπνευστική του λειτουργία με αποτέλεσμα να προκαλέσει σε αυτό καρδιακή ανακοπή.

Σημειώνεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου ερωτήθηκε για αυτό και απάντησε στην κατηγορία – στη διάρκεια της συμπληρωματικής της απολογίας – λέγοντας:

Δεν γνωρίζω πως συνέβη αυτό, αλλά εικάζω ότι μετακινήθηκαν μόνα τους, όταν τραντάχθηκε το παιδί σε κρίση σπασμών. Κανείς δεν με ρώτησε από τους γιατρούς τότε που πήγαν αυτές οι συσκευές. Το ρινικό οξυγόνο ήταν απλά υποστηρικτικό και δεν καθόρισε τον θάνατό της…

dikaiologitika.gr

The post Καταπέλτης ο εισαγγελέας για Πισπιρίγκου: Tο στοιχείο που «πρόδωσε» τη δολοφονία της Τζωρτζίνας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καταπέλτης, Πισπιρίγκου, Τζωρτζίνας,katapeltis, pispirigkou, tzortzinas