Καταγγελία: Ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων αγνοεί δικαστικές αποφάσεις και μπλοκάρει γιατρό από θέση διευθυντή

Με γνωμοδοτήσεις της νομικής συμβούλου του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, ο Διοικητής του ιδρύματος Γιώργος Μπέας, επιχειρεί να παρακάμψει δικαστικές αποφάσεις για να διατηρήσει γιατρό της αρεσκείας του τόσο στην θέση του συντονιστή διευθυντή νεφρολογικού τμήματος όσο και στην θέση του διευθυντή παθολογικού τομέα ,όπου η θητεία λήγει στις 25 Απριλίου

Θα το κάνει;

Όπως προκύπτει από σειρά εγγράφων που έχει στην διάθεσή του το zarpanews.gr ο νόμος ορίζει ρητά ότι ως διευθυντής τομέα, ορίζεται ιατρός με θέση

συντονιστή διευθυντή. Ωστόσο ο διοικητής επιμένει να μην συμμορφώνεται με τον νόμο, να μην αποδίδει στον γιατρό Ανδρέα Ζουριδάκη θέση ανάλογη με τον βαθμό του και να διατηρεί σε ανώτερη διευθυντική και ιδιαιτέρως αναβαθμισμένη θέση γιατρό της αρεσκείας του, με χαμηλότερο βαθμό. 

Παράλληλα, ο νόμος ορίζει ότι «υποψηφιότητα για την θέση του διευθυντή τομέα δεν μπορεί να θέσει ιατρός που ήδη έχει διατελέσει διευθυντής για δύο θητείες τουλάχιστον». Ο νυν τομεάρχης έχει συμπληρώσει δύο θητείες -εκτός του ότι δεν έχει τον απαιτούμενο από τον νόμο βαθμό-.Στον παθολογικό τομέα του γενικού νοσοκομείου Χανίων, υπηρετεί μόνο ένας γιατρός με  βαθμό συντονιστή – διευθυντή, ο κ. Ανδρέας Ζουριδάκης. Ωστόσο, ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων δεν έχει προχωρήσει στην απόδοση της θέσης του συντονιστή διευθυντή νεφρολογικού τμήματος στον Ζουριδάκη, παρότι ο εν λόγω έχει κερδίσει δικαστικές αποφάσεις σχετικά.

Ο κ. Ζουριδάκης μετατέθηκε στο γενικό νοσοκομείο Χανίων το 2018 σε κενή οργανική θέση νεφρολογίας, με τον βαθμό του συντονιστή διευθυντή σύμφωνα με την υπ. αριθμ Α1676/2021 απόφαση του διοικητικού εφετείου Αθηνών. Στο Νοσοκομείο Χανίων, τον υποβίβασαν σε διευθυντή με αποτέλεσμα ο ίδιος να κινηθεί νομικά και να δικαιωθεί με την εν λόγω απόφαση του διοικητικού εφετείου η οποία έχει κρίνει παράνομη την μετάθεσή του στον βαθμό του διευθυντή και όχι του συντονιστή διευθυντή.Η απόφαση αυτή έχει κοινοποιηθεί στον Διοικητή του Νοσοκομείου, Γιώργο Μπέα από τις 15 Φεβρουαρίου μαζί με αίτηση του Ζουριδάκη, με την οποία ζητά να του αποδοθεί η επιστημονική ευθύνη και ο συνολικός συντονισμός του τμήματος ως μοναδικού συντονιστή του τμήματος στο οποίο μετατέθηκε. 

Η αίτηση

Ωστόσο το ΔΣ του Νοσοκομείου Χανίων έχει ορίσει άλλον ιατρό ως επιστημονικά υπεύθυνο του νεφρολογικού τμήματος από το 2011 τον οποίο έχει ορίσει και ως διευθυντή ολόκληρου του παθολογικού τομέα χωρίς καν να έχει τον βαθμό του συντονιστή διευθυντή.

Μάλιστα, αντί να συμμορφωθεί με τον νόμο ο κ. Μπέας ακόμα και μέχρι σήμερα ζητά… από το δικό του νομικό τμήμα να γνωμοδοτήσει πάνω σε δικαστικές αποφάσεις δευτεροβάθμιων διοικητικών δικαστηρίων! Ανήκουστο!

Όπως είναι φυσικό, η στάση του διοικητή εφόσον δεν προχωρήσει σε αλλαγή διευθυντή στον νεφρολογικό τμήμα αλλά και στον παθολογικό τομέα αλλά αποφασίσει να αναζητήσει νομική κάλυψη για να παρατείνει την ήδη μεγάλη θητεία του ίδιου προσώπου… δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το είδος των σχέσεων που δημιουργούνται μέσα σε έναν δημόσιο οργανισμό, του βεληνεκούς του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων

Σε προηγούμενη φάση που το θέμα πήρε δημοσιότητα, κινήθηκαν «αυθόρμητα» ασθενείς, συνδικαλιστές και διάφοροι φίλοι της «αριστείας…» που αντί να ζητούν να διοικηθεί ένας δημόσιος φορέας με αξιοκρατία και διαφάνεια, ζητούσαν να μην μετακινηθεί από την θέση του ο γιατρός που έχει σώσει τόσο κόσμο.

Λες και δεν είναι συνυφασμένο με το λειτούργημα του γιατρού το να σώζει κόσμο ή λες και άλλος άξιος νεφρολόγος δεν υπάρχει πάνω στη γη παρά μόνο ο δικός μας που είναι ο ίδιος από το 2011 κι άλλος κανείς δεν μπορεί να σταθεί δίπλα του.

Θα ήταν ντροπή αν δεν ήταν ύποπτη η στάση αυτή από τη μεριά του Γιώργου Μπέα.

Ίδωμεν.

zarpanews.gr

The post Καταγγελία: Ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων αγνοεί δικαστικές αποφάσεις και μπλοκάρει γιατρό από θέση διευθυντή appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα