Μητσοτάκης: Βάζει εκλογικά διλήμματα ενώ αποκηρύσσει τις πρόωρες εκλογές

Διλήμματα καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα και σχεδιασμός με έντονα εκλογικό άρωμα χαρακτηρίζουν εσχάτως τη στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο την ώρα που επαναλαμβάνει διαρκώς ότι οι κάλπες θα στηθούν στη λήξη της τετραετίας, δείχνει να προπονείται εντατικά για παν ενδεχόμενο. Σε βαθμό, που πολλοί γαλάζιοι έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται, τί δεν ξέρουν.

Η ετοιμότητα αυτή είναι προφανές ότι σχετίζεται με τη ρευστότητα που προκαλούν οι διεθνείς εξελίξεις και κυρίως με την διογκούμενη κοινωνική ένταση, την επίδρασή της στις πολιτικές ισορροπίες και την ανάγκη να ανακοπεί η φθορά που αποτυπώνεται

στη δυναμική της κυβερνητικής παράταξης.

Ο νέος σχεδιασμός του κυβερνητικού επιτελείου προβλέπει όξυνση της αντιπαράθεσης με τον κ. Αλ. Τσίπρα που παραμένει ο βασικός αντίπαλος του Κ. Μητσοτάκη αλλά και «τονωτικές ενέσεις» στο κοινωνικό προφίλ του πρωθυπουργού, για δύο ευνόητους λόγους:

Γιατί η εντεινόμενη δυσαρέσκεια στους πολίτες, όπως λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη, μειώνει τη σημασία που θα είχε σε άλλη εποχή για τους ψηφοφόρους της ΝΔ το αφήγημα των μεταρρυθμίσεων και φέρνει σε πρώτο πλάνο τα ζητήματα της καθημερινότητας, με πρώτο τους όρους διαβίωσης.

Και διότι, το βασικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει στον κ. Μητσοτάκη λογικές «ελίτ», κάτι που στην παρούσα συγκυρία μπορεί να αποβεί κρίσιμο για την κυβερνητική πλειοψηφία, αν δεν αντιμετωπιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με «όχημα» το Συνέδριο της ΝΔ αλλά όχι μόνο, ο νέος σχεδιασμός του Μαξίμου βάζει ξανά σε πρώτο ( και μοναδικό, κατ ουσία ) πλάνο της προσπάθειας για επανασυσπείρωση των ψηφοφόρων, όπως είχε γίνει και στις εκλογές του 2019.

Σε κάποιες από αυτές, βέβαια, θα συνοδεύεται από υπουργούς που έχουν βαθμολογηθεί θετικά από τους πολίτες, όπως πχ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυρ. Πιερρακάκης.

Αλλά στην πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός παίρνει «στην πλάτη του» το στοίχημα της αλλαγής κλίματος και της διάχυσης στην κοινωνία των μέτρων που ήδη έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξή της.

Ήδη, ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει με κάθε ευκαιρία να τονίσει ότι η ΝΔ ασκεί αποτελεσματική κοινωνική πολιτική, στρέφοντας το βλέμμα σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη στην κοινωνία».

Και θα κορυφώσει αυτή την επιχειρηματολογία, τόσο στο 14ο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 6-8 Μαίου, όσο όμως και στις μετά-συνεδριακές διαδικασίες που για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν μετά τη λήξη του.

Το πρωτόγνωρο της διαδικασίας αυτής, μάλιστα, δεν περνάει απαρατήρητο από τους γαλάζιους βουλευτές, οι οποίοι, αναζητώντας διακαώς ένα σημάδι βεβαιότητας για τον χρόνο των εκλογών, λένε ότι από τον ορίζοντα που θα έχουν οι μετά-συνεδριακές διαδικασίες, θα φανούν πολλά.

Ταυτόχρονα, θα βάλει με μεγαλύτερη ένταση στο τραπέζι τα βασικά διλήμματα με τα οποία θα οδηγηθεί η ΝΔ στις επόμενες εκλογές. Τα δύο εξ αυτών, δηλαδή, «πρόοδος ή συντήρηση» και «λαϊκισμός ή υπευθυνότητα», έχουν ήδη κατατεθεί στον δημόσιο διάλογο.

Και έπεται συνέχεια.

ieidiseis.gr

The post Μητσοτάκης: Βάζει εκλογικά διλήμματα ενώ αποκηρύσσει τις πρόωρες εκλογές appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα