Κακοκαιρία στη Βρετανία: Σήμανε “συναγερμός ψύχους” – Παμπ έγιναν καταφύγια

Περίπου 40 άτομα στο Σάσσεξ της Βρετανίας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους στο δρόμο και να καταφύγουν σε μια παμπ, για να προστατευτούν από τη σφοδρή χιονόπτωση, σύμφωνα με την MetroUK.

Η Alexandra Loske ήταν μία από αυτούς και έκανε λόγο για “βιβλική” κακοκαιρία ενώ δήλωσε πως άφησε το όχημά της στον αυτοκινητόδρομο, όταν ο καιρός έγινε “πολύ τρομακτικός”. Πολλοί οδηγοί που συνέχισαν να οδηγούν παρά την χιονόπτωση είτε “έμειναν” είτε γλιστρούσαν, με αποτέλεσμα να σημειωθούν και αρκετά

τροχαία ατυχήματα.

Stranded and snowed in near Burwash since 5pm, and we all got kicked out of the first pub. A 2-mile treck through the snow to The Bear Inn, which has taken in dozens of people and is staying open all night. Hot drinks, logfires, mattresses for children. Human kindness. @BBCSussex pic.twitter.com/jibHEfT97z

— Dr Alexandra Loske (@Saschaloske) December 11, 2022

“Ήταν αρκετά ασυνήθιστο. Δεκαπέντε λεπτά χιόνι ήταν αρκετά για να μας κάνει να κολλήσουμε εντελώς”, δήλωσε στο BBC Radio Sussex.

SubscribeTELEGRAM: https://t.co/Uw6hADCvaz

Schools closed and trains canceled amid further warnings of snow and ice in London. Great Britain#uk #uksnow #snowfall #snowuk pic.twitter.com/FflXdf7LLU

— BRAVE SPIRIT (@Brave_spirit81) December 12, 2022

Πάγωσαν οι δρόμοι – Εγκλωβισμένοι οδηγοί

Η αστυνομία του Σάσσεξ δήλωσε ότι δέχτηκε αρκετά τηλεφωνήματα από εγκλωβισμένους οδηγούς στην περιοχή ενώ σε ισχύ βρίσκεται έκκληση του Οργανισμού Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου για περιορισμό των μετακινήσεων λόγω αυξημένου κινδύνου εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα στους δρόμους καταγράφηκαν στην κομητεία του Κεντ, με διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων σε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους που οδηγούν στη βρετανική πρωτεύουσα και όπως φαίνεται θα συνεχιστούν, καθώς η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι η χιονόπτωση και ο παγετός θα διατηρηθούν και τις επόμενες ημέρες.

#Britain

Schools closed and trains canceled amid further warnings of #snow and #ice in #London . pic.twitter.com/8iBdjsg4dk

— Smriti Sharma (@SmritiSharma_) December 13, 2022

Stuck on the #M25 clockwise for the last 2 hours just west of the M11.#Snow #Snowmageddon pic.twitter.com/0BsLnHyQPV

— Suffolk Broad (@anna_damski) December 11, 2022

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων πραγματοποιήθηκαν και σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, με την εταιρεία τρένων Southwest να προβαίνει σε ακυρώσεις από το βράδυ της Κυριακής (11/12).

Σημειώνεται ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε όλη την Αγγλία, οδήγησαν τους περισσότερους δήμους να αποφασίσουν το κλείσιμο των σχολείων ενώ οι κρατικές υγειονομικές υπηρεσίες εξέδωσαν “συναγερμό ψύχους κατηγορίας 3” και συστήνουν στους πολίτες να επικοινωνούν τακτικά με φίλους και μέλη των οικογενειών τους και να φροντίζουν οι πιο ευάλωτοι να έχουν πρόσβαση σε θέρμανση, τρόφιμα και νερό.

Η υπηρεσία εκτιμά πως οι πολίτες πρέπει να διατηρούν τη θερμοκρασία στο εσωτερικό των κατοικιών τους στους 18 βαθμούς, το λιγότερο.

news247.gr

The post Κακοκαιρία στη Βρετανία: Σήμανε “συναγερμός ψύχους” – Παμπ έγιναν καταφύγια appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα