«Καμπανάκι» Σαρηγιάννη για Χανιά και Ρέθυμνο: Παράταση μέτρων – Περισσότερα τεστ

Έντονη ανησυχία για τα Χανιά και το Ρέθυμνο προκύπτει από τα στοιχεία του καθηγητή Δημοσθένη  Σαρηγιάννη

Με βάση τη συνολικότερη πορεία των τελευταίων ημερών, όλες οι περιοχές της χώρας πλέον εμφανίζουν ανοδική τάση, με πιο έντονη στη Ρόδο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά, ακολουθούμενες από τις υπόλοιπες επιμέρους περιφερειακές ενότητες. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάποιες περιοχές παρουσιάζεται

επιβράδυνση του ρυθμού ανόδου ή ακόμα και κάμψη, πράγμα που σημαίνει ότι τα μέτρα που εφαρμοστήκαν στις 24 και 29/12, άρχισαν να αποδίδουν, ενώ το πότε και σε τι ύψος θα κορυφωθεί το 5ο κύμα σε κάθε περιοχή θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό, πέρα από την εφαρμογή των μέτρων, και από το ποσοστό εμβολιασμού (και μάλιστα με 3η δόση).

Στις περιοχές που εμφανίζουν την πιο έντονη ανοδική πορεία συνιστούμε κινητοποίηση κλιμακίων του ΕΟΔΥ για αυξημένους ελέγχους με rapid test και καλή ιχνηλάτηση επαφών των θετικών περιπτώσεων, εντατικοποίηση των ελέγχων σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν σήμερα και λήψη ή επιμήκυνση της ισχύος περιοριστικών της διασποράς μέτρων, ενώ συνιστάται εντατικοποίηση των αλληλουχίσεων των δειγμάτων που λαμβάνονται από τις περιοχές αυτές για ταχεία ανίχνευση πιθανής διασποράς της μεταλλαγής Ο (ιδιαίτερα στη Ρόδο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά).

Στο Ηράκλειο, όπου εντοπίστηκαν 1067 κρούσματα, παρατηρείται μικρότερος αριθμός σε σχέση με προχθές, και συνεχίζει ανοδικά με ελαφρά μειωμένο ρυθμό (Σχήμα 45), όπως και τα Χανιά με 634 κρούσματα (Σχήμα 46). Μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων παρατηρείται στο Ρέθυμνο με 412 κρούσματα, και παρατηρείται μείωση του ρυθμού ανόδου (Σχήμα 47). Στο Λασίθι παρατηρείται μικρότερος αριθμός κρουσμάτων σε σχέση με προχθές, καθώς εντοπίστηκαν 196 κρούσματα (Σχήμα 48), η πορεία συνεχίζει σε έντονα ανοδική.

Σχήμα 45. Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στο Ηράκλειο

Σχήμα 46. Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στα Χανιά

Σχήμα 47. Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στο Ρέθυμνο

zarpanews.gr

The post «Καμπανάκι» Σαρηγιάννη για Χανιά και Ρέθυμνο: Παράταση μέτρων – Περισσότερα τεστ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα