Ηλεκτρονικά ραντεβού: Εκατοντάδες την πρώτη μέρα στο νοσοκομείο Χανίων – Τι δήλωσε ο διοικητής

Στο Zarpa Radio 89.6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικών ραντεβού. Ο κ. Μπέας παρέθεσε στοιχεία, καθώς η διαδικασία είχε ξεκινήσει από τις 9 το πρωί:

“Μέχρι τις 13:15 είχαν κλειστεί 393 ηλεκτρονικά ραντεβού και 585 τηλεφωνικά ραντεβού. Κινούμαστε στους ίδιους ρυθμούς με μια κανονική μέρα. Στο οφθαλμολογικό μέσα σε έξι λεπτά είχε κλείσει 100 ραντεβού. Στο πνευμονολογικό 43, στο ΩΡΛ 87, στο

γαστρεντερολογικό 58, στο καρδιολογικό 116. 20 μαστογραφίες, 48 δερματολογικά και άλλα”.

Τα ραντεβού που αφορούν γενικά ιατρεία είναι για έναν μήνα και οι εξετάσεις για δύο μήνες, αλλά μιλάμε για ημερολογιακό μήνα”, επίσήμανε ο διοικητής του νοσοκομείου.

Ο κ. Μπέας τόνισε ακόμα, ότι κάθε πρώτη ημέρα έκαστου μηνός, ραντεβού θα κλείνονται μόνο ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά:

“Την πρώτη ημέρα κάθε μήνα ή την πρώτη εργάσιμη κάθε μήνα, δεν θα έχουμε φυσική παρουσία για κλείσιμο ραντεβού. Θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά. Όλες τις υπόλοιπες ημέρες του μήνα θα μπορούν και με φυσική παρουσία. Αλλά δίνουμε και τη δυνατότητα στους πολίτες, τοποθετώντας δύο info kiosk, το ένα στον χώρο της γραμματείας εξωτερικών ιατρείων και ένα στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, να μπορούν να κλείνουν ραντεβού. Μοιάζει με ΑΤΜ, με οθόνη αφής, είναι εύκολο και θα εκτυπώνει ένα χαρτί με τα στοιχεία του ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση διατηρείται και η δυνατότητα τηλεφωνικών ραντεβού. Το τηλεφωνικό κέντρο μπορεί πράγματι να έχει δυσλειτουργίες, αλλά το εκσυγχρονίζουμε. Και με το να μην υπάρχει η ανάγκη για παρουσία στη γραμματεία, θα μπορούν οι υπάλληλοι να δίνουν το βάρος στο τηλεφωνικό κέντρο. Επίσης, από σήμερα, με το που κλείνει κανείς το ραντεβού, έρχεται μήνυμα στο κινητό με την ημερομηνία και ώρα, ενώ θα έρχεται και μήνυμα υπενθύμισης”.

Ο διοικητής του νοσοκομείου κάλεσε επίσης όποιον τελικά δεν πάει στο ραντεβού του, να το ακυρώνει στο σύστημα, για να μπορεί να το παίρνει κάποιος άλλος πολίτης.

Είπε ακόμα ότι στις αρχές του νέου έτους θα έρθουν στο νοσοκομείο νέοι γιατροί:

“Από τις 10 θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού που είχαμε προκηρύξει, μόνη άγονη ήταν του παθολόγου. Για τις άλλες βρήκαμε και ολοκληρώνονται τα συμβούλια κρίσεων τις επόμενες ημέρες, ενώ θα γίνουν και νέες προκηρύξεις. Αρχές του νέου έτους οι άνθρωποι θα είναι εδώ”, ολοκλήρωσε ο κ. Μπέας.

zarpanews.gr

The post Ηλεκτρονικά ραντεβού: Εκατοντάδες την πρώτη μέρα στο νοσοκομείο Χανίων – Τι δήλωσε ο διοικητής appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα