Η ώρα των δημοσκοπήσεων για τη ΝΔ

Το πολιτικό φθινόπωρο ξεκίνησε νωρίτερα φέτος. Με την πρόωρη έναρξη των εργασιών της Βουλής και με τη δημοσιοποίηση της πρώτης δημοσκόπησης μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των υποκλοπών.

Η κυβέρνηση είχε την τύχη να συμπέσουν οι αποκαλύψεις με τα μπάνια του λαού και αυτό εκ των πραγμάτων περιορίζει τις ζημιές. Θα προσπαθήσουν με το “πακέτο” της ΔΕΘ να στρέψουν το ενδιαφέρον στις παροχές και να διαμορφώσουν μια ατζέντα ασφάλειας, με επίκεντρο το τείχος στον Έβρο και

την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Ωστόσο, δεν είναι εύκολο να αποφύγουν τις πολιτικές παρενέργειες των παρακολουθήσεων. Ερχεται μια εξεταστική και ενδεχομένως νέος γύρος αποκαλύψεων, ενώ ασκείται πλέον πίεση και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την προστασία της ελληνικής δημοκρατίας.

Η φθορά της κυβέρνησης και της εικόνας του πρωθυπουργού δεν κρύβεται πλέον. Προσπαθούν να δείξουν ότι η πτώση της ΝΔ είναι ελεγχόμενη και ότι δεν ανατρέπονται οι πολιτικοί συσχετισμοί.

Από τη στιγμή όμως που δεν υπάρχει πλέον η προοπτική συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι η αντίστροφη μέτρηση για τη «βασιλεία» του έχει ξεκινήσει.

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των υποκλοπών, της GPO για ΤΑ ΝΕΑ, δείχνει μια τάση που θα εξελιχθεί: Η ΝΔ πέφτει, ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει, έστω λίγο, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σταθεροποιείται σε διψήφιο ποσοστό.

Είναι η αρχή του τέλους για τον Κ. Μητσοτάκη.

The post Η ώρα των δημοσκοπήσεων για τη ΝΔ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα