ΔΕΘ 2022: Ποια μέτρα θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης και ποια εξετάζει ακόμα

Ο Σεπτέμβριος παραδοσιακά είναι ο μήνας που τα βλέμματα όλων στρέφονται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και η φετινή ΔΕΘ έχει αμιγώς προεκλογικό χαρακτήρα οπότε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να εξαγγείλει διάφορα μέτρα, μερικά από τα οποία έχουν ήδη «κλειδώσει».

Έτσι, θέλοντας να αλλάξει την επικοινωνιακή ατζέντα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

πιεζόμενος από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, ο πρωθυπουργός αναμένεται να υποσχεθεί -μεταξύ άλλων- αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις και διάφορα επιδόματα σε συνδυασμό με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του MEGA, η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει οριστικοποιήσει την εξαγγελία της κατάργησης εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, της αύξησης συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2023, της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού (από 713 στα 751 ευρώ), του νέου Fuel Pass για το τέταρτο τρίμηνο του έτους, της μηνιαίας επιδότησης ρεύματος, του voucher ακρίβειας για νοικοκυριά και συνταξιούχους, της παράτασης του μειωμένου ΦΠΑ 13% (μεταφορές, σινεμά, μη αλκοολούχα, καφές), του αυξημένου επιδόματος θέρμανσης και της επιδότησης οικίας για νέα ζευγάρια.

Ακόμα, τα υπό εξέταση μέτρα περιλαμβάνουν τα αναδρομικά συνταξιούχων, τη μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα και καύσιμα ανάλογα τον δημοσιονομικό χώρο, τη μείωση ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και τη μείωση ή κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.

Ωστόσο, η κατάργηση τεκμηρίων και η νέα ρύθμιση χρεών έως 120 δόσεις φαίνεται πως δεν προχωρούν και δεν θα περιλαμβάνονται στο «καλάθι υποσχέσεων» του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ 2022.



The post ΔΕΘ 2022: Ποια μέτρα θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης και ποια εξετάζει ακόμα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα