Η ώρα της κρίσης για την Εύα Καϊλή: Η βελγική Δικαιοσύνη αποφασίζει για την προφυλάκισή της

Εντός ολίγου αναμένεται η απόφαση του βελγικού δικαστηρίου για την τύχη της Εύας Καϊλή και των άλλων τριών κρατουμένω για το σκάνδαλο QatarGate.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο αν θα παρεβρεθεί ενώπιον του Δικαστή η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, για να ακούσει την απόφαση περί προφυλάκισής της ή μη.

Η Εύα Καιλή και ο σύντροφός της, εκπροσωπούνται από διαφορετικούς δικηγόρους.

Υπενθυμίζεται

ότι η Εύα Καϊλή, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντζέρι, και ένα τέταρτο άτομο το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει κατονομαστεί, κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

Έξω από τη δικαστική αίθουσα επικρατεί χαμός, με πλήθος δημοσιογράφων να περιμένουν την απόφαση του Δικαστηρίου.

Δείτε εικόνα από τα βελγικά δικαστήρια:

Following #Qatargate pre-trial chamber time pic.twitter.com/nZMTtz1oct

— Eirini Zarkadoula (@ezarkadoula) December 14, 2022

The scene outside the courtroom where Eva #Kaili and her 3 co-defendants are expected to arrive imminently. pic.twitter.com/v2U6HpLxoD

Jack Parrock (@jackeparrock) December 14, 2022

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Ειρήνη Ζαρκαδούλα, που βρίσκεται στο σημείο όπου αναμένεται να πάει η Εύα Καϊλή, συνήθως τα αυτοκίνητα φτάνουν στον χώρο, ανοίγει η πόρτα και μπαίνουν μέσα.

«Κανείς δεν μπορεί να δει τους ανθρώπους που οδηγούνται στις δικαστικές αρχές. Αυτή φαίνεται ότι θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και για τους τέσσερις συλληφθέντες. Δηλαδή θα μπουν, θα ανέβουν στις αρμόδιες υπηρεσίες, έτσι ώστε να καταθέσουν και να έχουμε σήμερα μία απόφαση, μία ανακοίνωση για το ποιο θα είναι το μέλλον τους, εάν θα αφεθούν ελεύθεροι μέχρι να δικαστούν ή εάν θα επιστρέψουν στις φυλακές».

ieidiseis.gr

The post Η ώρα της κρίσης για την Εύα Καϊλή: Η βελγική Δικαιοσύνη αποφασίζει για την προφυλάκισή της appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εύα Καϊλή, Δικαιοσύνη,eva kaili, dikaiosyni