Η ΝΔ επιμένει ότι ψήφος σε Ανδρουλάκη βγάζει Τσίπρα – Νέα επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Με μία σφοδρή αντεπίθεση απάντησε η Νέα Δημοκρατία στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος νωρίτερα κατήγγειλε “αθλιότητες του επιτελικού παρακράτους”, αποδίδοντας ευθύνες για τις υποκλοπές προσωπικά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το γραφείο τύπου της ΝΔ

σχολίασε: “Kάποια στιγμή θα πρέπει ο κ. Ανδρουλάκης να κατανοήσει πως η υπόθεση που τον αφορά έχει πάρει τον δρόμο της δικαστικής και κοινοβουλευτικής διερεύνησης και ότι στις Δημοκρατίες αυτά τα ζητήματα αντιμετωπίζονται θεσμικά, όπως κινήθηκε από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση, μέσω των προβλεπόμενων κοινοβουλευτικών διαδικασιών.”

Η ΝΔ μάλιστα υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: “Με το να επιμένει μονοθεματικά να μιλά για το θέμα αυτό ταυτιζόμενος απόλυτα με τον ΣΥΡΙΖΑ, απλά επιβεβαιώνει αυτό που ολοένα και περισσότεροι πολίτες σκέφτονται: ότι ψηφίζοντας Ανδρουλάκη προκύπτει Τσίπρας.”

Τη γραμμή αυτή είχε χαράξει άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι: “Η συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό το θέμα είναι απόλυτη. Για αυτό ευλόγως πολλοί φίλοι του ΠΑΣΟΚ αναρωτιούνται εάν ψηφίσουν Ανδρουλάκη θα τους προκύψει Τσίπρας.”

Η κυβέρνηση με την “απειλή” αυτή προσπαθεί να συγκρατήσει πιθανές απώλειες κεντρώων ψηφοφόρων και επαναπατρισμό πασοκογενών από τη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ με αφορμή τις υποκλοπές. Επιχειρεί δηλαδή να “τρομάξει” τους ψηφοφόρους υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά η Χαριλάου Τρικούπη θα διευκολύνει την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία.

Πίσω από όλα αυτά κρύβεται βεβαίως ο φόβος και η διαπίστωση ότι η ΝΔ “ξεμένει” από πιθανό κυβερνητικό εταίρο, καθώς μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης από την ΕΥΠ, ο κ.Ανδρουλάκης προφανώς και δεν μπορεί να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον κ.Μητσοτάκη.

Με το σκεπτικό αυτό, βουλευτές της ΝΔ ανοίγουν και πάλι τη συζήτηση για νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου, παρότι ο κ.Μητσοτακης χθες στο υπουργικό διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν ανέχεται “υποβολείς”.

Ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, επέμεινε χαρακτηριστικά σήμερα ότι πρέπει να επανέλθει το bonus των 50 εδρών, για να διευκολυνθεί ο σχηματισμός αυτοδύναμης κυβέρνησης.

ΠΑΣΟΚ: “Απαντήστε στα ερωτήματα που έχουν τεθεί και εγκαταλείψτε τις κινήσεις πανικού”

Την παραπάνω ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για “κινήσεις πανικού” από το κυβερνών κόμμα.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης του ΠΑΣΟΚ, τονίζεται πως “αν δεν υπήρχε η ειδική υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η ΑΔΑΕ, τίποτα δεν θα είχε γίνει γνωστό”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

Είναι εμφανής η αγωνιώδης προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να βρει σωσίβιο στην ανάδειξη του κ. Τσίπρα ως της μόνης εναλλακτικής επιλογής δημιουργώντας ένα δίπολο στα μέτρα του. Ευτυχώς για την κοινοβουλευτική δημοκρατία υπάρχουν και άλλες επιλογές.

Η διερεύνηση της υπόθεσης της παράνομης παρακολούθησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και της χρήσης του λογισμικού Predator στην Ελλάδα γίνεται με πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος μας τόσο σε δικαστικό όσο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Αν δεν υπήρχε η ειδική υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), τίποτα δεν θα είχε γίνει γνωστό.

Απαντήστε στα ερωτήματα, που έχουν τεθεί στο δημόσιο διάλογο και εγκαταλείψτε τις κινήσεις πανικού όπως η χθεσινοβραδινή «επιστράτευση» του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος προκειμένου να καθυστερήσει η ακρόαση του Νίκου Ανδρουλάκη στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την χρήση του Predator στην Ελλάδα.

Ακόμη και η μόνη προπαγανδιστική σας γραμμή ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι απρόθυμος να ενημερωθεί από την Κυβέρνηση», κατέρρευσε μέσα από τα λεγόμενα του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, που κατά τα άλλα τον αναζητούσε για να τον ενημερώσει χωρίς όμως να ξέρει τίποτα, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε δημόσια.

news247.gr

The post Η ΝΔ επιμένει ότι ψήφος σε Ανδρουλάκη βγάζει Τσίπρα – Νέα επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανδρουλάκη, Τσίπρα –, ΠΑΣΟΚ,androulaki, tsipra –, pasok